facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Vylepšená technologie Zipstream umožňuje lepší kompresi videa

Axis ZipstreamSpolečnost Axis představila novou verzi své technologie Zipstream pro kompresi videa z dohledových kamer. Zipstream nyní dokáže dynamicky měnit snímkovou frekvenci a okamžitě se tak přizpůsobit jakýmkoli změnám v záběru, což způsobuje významnou úsporu datového toku a úložné kapacity aplikací pro videodohled, aniž by došlo ke zhoršení kvality důležitých obrazových detailů. Technologie Zipstream je přitom plně kompatibilní se standardem pro kompresi obrazu H.264.



„Velmi úzce totiž spolupracujeme s našimi klienty a vyhodnocujeme jejich nápady a návrhy pro vylepšení naší technologie Zipstream. Jednou z oblastí, kde jsme vnímali obzvláště silnou poptávku, byla ještě větší redukce nároků na datový tok a úložné kapacity při průběžném snímání sledovaných oblastí v závislosti na tom, jak se mění aktivita, která se v nich odehrává. A právě tento záměr je zapracován do nejnovějšího rozšíření technologie Zipstream. Tím, že dokážeme snížit datový tok prakticky na nulu, když se v záběru nic neděje, dosáhneme toho, že mají vše, co potřebují, s mnohem menšími nároky, než kdybychom přenášeli nepotřebné“ řekl Johan Paulsson, Chief Technology Officer společnosti Axis Communications.

Axis Zipstream
Axis Zipstream

Technologie Zipstream společnosti Axis nyní okamžitě reaguje na změny v záběru a dynamicky upravuje snímkovou frekvenci. Tím se významně sníží nároky na úložné kapacity a potřebný datový tok, aniž by došlo ke snížení kvality snímaných forenzních detailů v obrazu.

A. Pohyb objektů nebo osob v záběru.
B. Méně pohybu a měnící se aktivity v záběru.
C. Během doby, kdy v úplně statickém záběru není žádná aktivita, poklesne datový tok téměř na nulu.
D. Kamera okamžitě obnoví snímkovou frekvenci 30 snímků za sekundu (fps), jakmile detekuje pohyb objektů nebo osob.

Technologie Zipstream umožňuje, aby uživatelé mohli využít plného rozlišení kamer a vyspělých funkcí zpracování obrazu, jako například širokého dynamického rozsahu (Wide Dynamic Range – WDR) nebo technologie Lightfinder, a přitom nezvýšit, ale naopak významně snížit požadavky na šířku pásma a úložné kapacity. Na místech, kde se video zaznamenává lokálně přímo v kamerách na paměťové karty SD, je výhoda delší doby dostupné pro záznam zcela zřejmá. U aplikací využívajících cloudová úložiště, přispějí menší nároky na datový tok ke spolehlivějšímu přenosu ukládaného obrazu a snižují náklady na zajištění připojení.

Axis Zipstream
Srovnání snímků z videozáznamu bez komprese (nahoře) a s kompresí Zipstream s polovičním datovým tokem

Podstatné forenzní detaily, například záběry obličeje, tetování nebo registrační značky vozidel, technologie Zipstream vyčlení a zachová, zatímco nepodstatné oblasti v záběru, jako jsou bílé stěny, trávníky a vegetace, jsou „obětovány“ a vyhlazeny, čímž je možné dosáhnout nižších nároků na šířku přenosového pásma a úložnou kapacitu.

Nejnovější verze technologie Zipstream je doplněna o koncept dynamické úpravy snímkové frekvence (dynamic FPS – frames per second) pro optimalizaci datového toku video streamu, který doplňuje stávající koncepty, které technologie Zipstream již využívá: dynamické rozpoznávání vyhodnocované oblasti (dynamic ROI – region of interest) a dynamické skupiny záběrů (dynamic GOP – Group of Pictures).


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.