facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 3. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Výkonný přístupový bod Wi-Fi 6 do venkovního prostředí

TP-Link EAP623-Outdoor HDTP-Link uvedl na trh nový výkonný přístupový bod EAP623-Outdoor HD, který je určený pro využití přede­vším ve venkovním prostředí s vel­kým počtem současně připojených uživatelů, jako jsou hudební festiva­ly, sportovní stadiony, náměstí, ná­dra­ží, tržnice, koupaliště či venkovní restaurace, kavárny a jiné provo­zov­ny. Novinka nabízí bezdrátové připojení s podporou Wi-Fi 6 s kombinovanou rychlostí až 1,8 Gb/s (1 201 Mb/s v pásmu 5 GHz, 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz). Díky horizontálně a vertikálně polarizovaným chytrým anténám a výkonnému zesilovači má přístupový bod dosah okolo 300 metrů.



Venkovní přístupový bod TP-Link EAP623-Outdoor HD dokáže připojit až tisíc klientů díky technologiím OFDMA a MU-MIMO a dostatečné šířce pásma, kterou přístupový bod poskytuje. Inteligentní algoritmy automaticky vybírají optimální přenosové vzorce, čímž dochází k vylepšení výkonu a dosahu.

Samotné tělo přístroje díky krytí IP67 odolá nepříjemným povětrnostním podmínkám, jako je vysoká vlhkost, mráz, sněžení, déšť, ale i horko. Vydrží i zásah bleskem do 6 kV a jeho funkčnost nezmění ani velká prašnost. Najde tak uplatnění i v náročných prostředích výrobních nebo skladovacích areálů.

TP-Link EAP623-Outdoor HD navíc podporuje technologii Omada Mesh, díky níž je možné bezdrátové připojení mezi dalšími přístupovými body i na větší vzdálenosti. Středobodem takové sítě je hlavní přístupový pod, který je připojen kabelem a ostatní přístupové body se k němu bezdrátově připojují. Vzniká tak ucelený systém poskytující kvalitní Wi-Fi s plynulým přepínáním, které uživatel ani nepostřehne.

Přístupový bod lze spravovat samostatně z vestavěného webového rozhraní nebo lze začlenit do systému Omada SDN, který sjednocuje přístupové body, přepínače a routery. Všechna integrovaná zařízení pak lze jednoduše spravovat z jednoho rozhraní pomocí kontroleru nebo mobilní aplikace. Takové řešení s centralizovanou správou je vhodné při nasazení většího počtu přístupových bodů, kdy se výrazně zjednodušuje konfigurace, správa a dohled celé sítě.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.