facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 1. 9. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Visa nabízí řešení využívající umělou inteligenci pro schvalování transakcí

Smarter STIP analyzuje historii transakcí Společnost Visa představila novou funkci Smarter Stand-in Processing (Smarter STIP), která pracuje s umělou inteligencí v reálném čase, aby umožnila finančním institucím spravovat transakce v případě nenadálých výpadků služeb. Smarter STIP analyzuje historii transakcí na základě hloubkového učení a generuje rozhodnutí o schválení či zamítnutí transakcí jménem vydavatelů karet tehdy, kdy jsou jejich systémy offline.



Visa má zkušenosti s využitím umělé inteligence a neuronových sítí v prevenci podvodů a z těchto principů vychází i řešení Smarter STIP, která je součástí globální procesingové sítě VisaNet.

Řešení prostojů

Smarter STIP pomáhá řešit zásadní problém, se kterým se potýkají vydavatelé karet, a to je narušené pohodlí držitelů karet během výpadků služeb. Ať už jde o plánovanou údržbu nebo o neočekávaný výpadek, prostoje jsou nepříjemné nejen pro finanční instituce, ale také pro jejich zákazníky. Pokud nemají zavedený stand-in processing, riskují vážné dopady včetně ztráty výnosů v důsledku neúspěšných transakcí a špatné zákaznické zkušenosti, která vyústí akorát v zaneprázdněnou infolinku, poškození dobrého jména a dokonce i kontroly ze strany regulátorů.

Nová funkce Smarter STIP vychází ze zavedených procesů Visa, které pomocí hloubkového učení umělé inteligence analyzují proběhlé transakce až na úroveň držitelů karet. Smarter STIP se proto opírá o předešlé zákaznické chování držitelů karet místo o zavedená pravidla uplatňovaná napříč celým karetním portfoliem. Visa díky tomu může učinit jménem vydavatele karty takové rozhodnutí o transakci, které odpovídá běžné praxi. A to s ambicí snížit v některých případech počet odmítnutých transakcí až o 50 procent.

Smarter STIP bude dostupná v říjnu 2020. Zájem už projevilo mnoho finančních institucí po celém světě.

Využití umělé inteligence v platebním systému

Smarter STIP od Visa je jednou z několika nových funkcí využívajících hloubkové učení umělé inteligence v reálném čase. “Umělá inteligence je jednou z nejrychleji se měnících technologií naší doby. Pomáhá nám vytvářet produkty vycházející z dat, která přinášejí novou úroveň personalizace. Visa vlastní jeden z největších a nejrozmanitějších datových souborů na světě, a to je skvělý předpoklad k tomu, jak z umělé inteligence vytěžit pro klienty a držitele karet co nejvíc,” řekl Rajat Taneja, prezident technologie Visa.

Smarter Stand-in Processing

Funkční model Smarter STIP je založen na:

  • Několik opakujících se vrstev neuronové sítě.
  • Modelové učení z několika miliard záznamů. Během cvičných testů Visa byla přesnost při sestavování pravděpodobného rozhodnutí vydavatele v průměru 95procentní.
  • Nepřetržité učení se z údajů o transakcích a výpadků v reálném čase. To funkci umožňuje přizpůsobovat se a zlepšovat se stejně jako se čas od času mění chování vydavatelů karet.


Smarter STIP nevyžaduje žádné technické úpravy ze strany klientů. Vydavatelům propojeným s Visa DPS bude Smarter STIP zpřístupněna v říjnu 2020, kdy bude funkce dostupná po celém světě.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.