facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 17. 5. 2007

V Plzeňském kraji vzniká projekt VIRTUOS

Virtuos_720.jpgVe spolupráci Plzeňského kraje, Ministerstva informatiky ČR a Ministerstva vnitra ČR vzniká projekt elektronizace samosprávy Virtuos. Zadání projektu VIRTUOS bylo jednoznačné: usnadnit komunikaci občan-úřad a úřad-úřad zřízením portálu, představujícího jedinou bránu k vyřízení všech záležitostí na všech úřadech, včetně elektronického podání dokumentů. Kromě úspory času na obou stranách přináší řešení také řadu interaktivních a proaktivních služeb s okamžitou zpětnou vazbou na občana či firmu a dialogové nástroje pro obousměrnou komunikaci e-mailem.

V praxi to bude znamenat, že občan bude moci vybraná podání vyřídit buď z domova nebo kanceláře, případně využít terminálů na kontaktních místech ve městech, obcích a na poště, neboť nejrozšířenější certifikační autorita České pošty PostSignum je jedním z partnerů tohoto projektu. VIRTUOS vyjde vstříc nejen občanům, ale i úředníkům, zejména na komunální úrovni. Projekt spolufinancovaný ze Strukturálních fondů EU byl schválen v dubnu 2005 a přesně o dva roky později byla zahájena jeho zhruba roční implementace. V pilotní části na něm spolupracují úřady v Plzni, Klatovech, Nýrsku, Štěnovicích a pochopitelně i Krajský úřad Plzeňského kraje. Po jeho uvedení do ostrého provozu se mohou bezplatně zapojit i další obce či úřady Plzeňského kraje.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.