facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 3. 2. 2022 - Zdeněk Gric

V brněnském vývojovém centru SAP Labs vzniká nové oddělení

V brněnském vývojovém centru SAP Labs se otevírá nové oddělení Business Process Intelligence, které plánuje vytvořit silný tým místních vývojářů. Oddělení povede manažerka startupu Signavio, který před rokem převzala společnost SAP. Moravská metropole je první lokací ze střední a východní Evropy, kde oddělení zaměřené na analýzu firemních procesů vzniká. Po firmách Emarsys a Callidus software je Signavio další velkou cloudovou akvizicí za účelem posílení pozice německého softwarového giganta v oblasti cloudových technologií.



Brněnské oddělení se bude věnovat tzv. process miningu, tedy analýze a vylepšování firemních procesů na základě nasbíraných dat. V následujících měsících plánuje rozšířit řady svých zaměstnanců o tři lokální vývojářské týmy, které budou vyvíjet softwarové řešení SAP Signavio Process Ingelligence.

„Ze všech globálních poboček SAP se Signavio rozhodlo právě pro Brno, protože je zde mnoho IT talentů, kteří jsou nejen zkušení, ale i kreativní. Mimo jiné jde i o strategickou lokaci, která nám pomůže při případném dalším rozšiřování našich aktivit v regionu střední a východní Evropy. Jako rodačku z Brna-Líšně mě to těší o to víc, že mohu své zkušenosti, které jsem získala v berlínské pobočce Signavia, nyní zužitkovat v Česku,“ říká Jana Honková, People Lead v SAP Labs Česká republika.

Přes sto nových pozic

Spojení obou technologických firem proběhlo minulý rok. V SAP tak vzniklo nové oddělení. V Brně se otevřelo letos v lednu a v současné době probíhá nábor nových zaměstnanců. Zájem je především o vývojáře, kteří pracují s jazyky Java, Kotlin, Javascript, React, Typescript a GraphQL.

„Oblast process mining je jednou z nejrychleji rostoucích v rámci podnikového softwaru. Společně se Signaviem tak může SAP nabídnout klientům celistvější obraz o jejich podniku a pomoci jim rychleji a efektivněji projít digitální transformací. Kromě náboru lidí do nového oddělení plánuje SAP Labs v Brně letos vypsat přes sto nových pozic a dále rozšířit řady našich kolegů,“ říká Martin Janáček, ředitel SAP Labs Česká republika.

Do budoucna uvažuje SAP rozšířit oddělení Business Process Intelligence i do dalších lokalit v regionu střední a východní Evropy. Mezi kandidáty figuruje Bratislava či Budapešť.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.