facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 4. 1. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Utilita DA Drive Analyzer předpovídá pomocí umělé inteligence, kdy dojde k selhání disků v NASu

DA Drive AnalyzerSpolečnost QNAP rozšířila nabídku aplikací pro svá NAS zařízení o utilitu DA Drive Analyzer od firmy ULINK Technology, která se zabývá vývojem testovacích nástrojů. DA Drive Analyzer využívá technologii cloudové umělé inteligence, která byla vytrénována na milionech různých disků a díky tomu dokáže předpovídat selhání disků v NASu. Uživatelům tak dává možnost podniknout proaktivní kroky k ochraně před výpadky serverů a ztrátou dat výměnou disků dříve, než skutečně dojde k jejich selhání.



DA Drive Analyzer využívá statistiky z portálu společnosti ULINK a na základě historických údajů o používání milionů disků dokáže predikovat selhání disku, která neodhalí tradiční diagnostické nástroje spoléhající se na prahové hodnoty S.M.A.R.T.

DA Drive Analyzer

„Umělá inteligence je nová technologie, která řeší mnoho problémů z reálného života. Použitím této technologie pro predikci selhání disků může společnost ULINK aktivně a nepřetržitě monitorovat disky, odhalovat problémy, předpovídat selhání a informovat koncové uživatele,“ popsuje Joseph Chen, generální ředitel společnosti ULINK Technology.

„Společnost QNAP si jako přední dodavatel úložišť velmi dobře uvědomuje, že případný výpadek serveru je pro uživatele QNAP NAS kritickým problémem a náhlé selhání disku je jednou z jeho hlavních příčin. Jsme poctěni možností spolupracovat na vývoji nástroje DA Drive Analyzer, který pomáhá uživatelům, zejména pracovníkům IT, kteří musí spravovat velké množství zařízení NAS. Předpokládáme, že nástroj DA Drive Analyzer bude skvělým pomocníkem pro uživatele, kteří chtějí vytvořit pokročilé plány obnovy po havárii,“ dodává Tim Lin, produktový manažer společnosti QNAP.

DA Drive Analyzer

Bezplatnou zkušební verzi nástroje DA Drive Analyzer si mohou vyzkoušet (do 5. března 2022) ti, kteří si objednají roční předplatné. Nástroj DA Drive Analyzer lze stáhnout z App Center. Podporována jsou všechna zařízení QNAP NAS s QTS 5.0 / QuTS hero h5.0 (nebo novější). Podporovány jsou také všechny rozšiřující jednotky QNAP (s výjimkou řady TR).

DA Drive Analyzer zatím nepodporuje disky SAS a NVMe. Některé disky SATA nemusí být podporovány z důvodu nastavení firmwaru nebo výrobce. Před instalací aplikace DA Drive Analyzer tak zkontrolujte seznamy podporovaných modelů na webu: https://www.qnap.com/go/software/da-drive-analyzer.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.