facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 14. 12. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Ultraširoký Philips 49B2U5900CH nahradí sestavu s více monitory

Philips 49B2U5900CHSpolečnost MMD rozšířila svoji nabídku pro­fesio­nál­ních monito­rů o nový model Philips 49B2U5900CH s ultra­ši­ro­kým 49″ disple­jem s pomě­rem stran 32:9, s webovou kame­rou podpo­ru­jí­cí Windows Hello a s širo­ký­mi mož­nost­mi při­po­je­ní včet­ně doko­vá­ní a KVM pře­pí­na­če pro práci s více počí­ta­či současně.



Monitor Philips 49B2U5900CH má velkou ultraširokou obrazovku s rozlišením 5 120 × 1 440 bodů, která je navržena tak, aby nahradila pracovní sestavu s více monitory. Uvedené rozlišení totiž přesně odpovídá dvěma monitorům Quad HD 16:9 umístěným vedle sebe. Monitor využívá LCD panel typu VA s širokými pozorovacími úhly 178 × 178 stupňů, vysokým kontrastem 3 000:1 a širokým barevným rozsahem (sRGB 119 %, NTSC 97 %). Obrazovka se tak může pochlubit certifikací VESA DisplayHDR 400. Monitor má také certifikaci TUV Rheinland Eyesafe, která zaručuje, že monitor byl vyroben tak, aby chránil před nepříznivými zdravotními účinky dlouhodobého vystavení modrému světlu.

Philips 49B2U5900CH

Integrovaná výklopná 5MP webová kamera u modelu 49B2U5900CH podporuje funkci Microsoft Hello, takže se pomocí ní mohou uživatelé automaticky přihlásit ke svým účtům Microsoft prostřednictvím rozpoznání obličeje. Webovou kameru lze natočit o 30 stupňů dozadu a pohodlně tak vyřizovat hovory a účastnit se online meetingů i vestoje. A když už kamera není potřeba, lze ji bezpečně zasunout zpět do monitoru.

Zajímavou funkcí, kterou jsme zatím u jiných monitorů neviděli, je Busylight. Jde o světelnou signalizaci právě probíhající video­kon­fe­ren­ce, která je umístěna na horní straně webkamery monitoru a může se synchronizovat s režimy Microsoft Teams, takže ostatní kolegové v kanceláři vědí, zda má uživatel monitoru právě hovor, nebo ne. Během konference se světlo umístěné na webkameře rozsvítí červeně.

Monitor nabízí různé možnosti připojení včetně dokovací stanice USB-C s gigabitovým konektorem RJ45. Zařízení připojenému přes USB-C přitom monitor může dodávat až 100 W energie. A jak už bylo zmíněno v úvodu, monitor lze také připojit ke dvěma počítačům současně a pracovat na nich z jedné klávesnice a myši. Monitor má totiž integrovanou funkci KVM přepínače. Ten je navíc řešen velmi šikovně pomocí funkce Smart KVM. Tradičně se integrovaný přepínač KVM používá k přepínání mezi zdroji kliknutím na tlačítko na rámečku monitoru. Díky funkci Smart KVM však uživatelům stačí třikrát stisknout tlačítko „ctrl“ na klávesnici, aby mohli přepínat mezi více připojenými počítači.

Užitečnou maličkostí je výklopný háček na sluchátka, který lze vytáhnout z boku monitoru. Pochvalu si zaslouží i nastavitelný stojan s možností změny náklonu, otočení a výšky, díky kterému lze obrazovku nastavit do optimální polohy pro konkrétního uživatele.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.