facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 22. 7. 2014

Třinecké železárny rozšířily spolupráci s IBM

Třinecké železárny rozšířily úložnou kapacitu stávajících technologií IBM. Firma implementovala vysokokapacitní úložné řešení IBM DS8870 postavené na procesorech Power. Transakce navazuje na více než třicetiletou úspěšnou spolupráci obou firem. Ta má kořeny již ve dvacátých letech minulého století.



„Datová úložiště IBM nám uvolnila ruce ke zvládání rostoucího objemu transakcí v naší aplikaci SAP a poskytla nám výkon a spolehlivost,“ potvrzuje Bogdan Huczala, IT manažer Třineckých železáren. „Za celou dobu práce s úložnými řešeními IBM jsme nezaznamenali ani jednu neplánovanou odstávku,“ doplňuje Petr Popelář, finanční ředitel Moravia Steel, mateřské firmy Třineckých železáren.

 

IBM partnerem i pro práci s informacemi

Nejvýznamnější český hutní podnik, který vyprodukuje ročně 2,5 milionu tun oceli, se rozhodl zavést také řešení IBM FileNet na správu a řízení dat. Na jeho implementaci právě pracuje. Kromě ERP aplikací SAP využívá společnost platformy pro korporátní komunikaci a sdílení dokumentů IBM Notes a IBM Domino.

 

Třinecké železárny se zaměřují na produkci válcované oceli nejvyšší kvality a ke svému podnikání potřebují spolehlivé nástroje a aplikace k řízení nepřetržité výroby a dodávky produktů. Obchodní model společnosti navíc vyžaduje chytrá řešení podporující kontinuální provoz 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. „Strategicky se zaměřujeme na výrobky s vyšší přidanou hodnotou. To často znamená menší objem výroby. Vysoká kvalita je u těchto zakázek klíčová, jak u produktů, tak v oblasti služeb,“ vysvětluje Petr Popelář.

 

Třinecké železárny byly založeny v roce 1839 a patří k tradičním evropským výrobcům oceli. Podnik zaměstnává 6 tisíc lidí a letos oslaví 175 let od svého založení a osmdesáté páté výročí první obchodní spolupráce s IBM. Podle rozhovorů s pamětníky totiž k prvním kontaktům mezi Třineckými železárnami a IBM došlo už v roce 1929.

 

Zdroj: IBM


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.