facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 3. 3. 2014

Tři české projekty získaly ocenění SAP Quality Awards 2013

Společnost SAP vyhlásila výsledky SAP Quality Awards 2013 v regionu střední a východní Evropy. Vybrané projekty obdržely ocenění ve třech kategoriích - velké, střední a malé implementace. Šest ze šestnácti projektů, které se dostaly do užšího výběru, bylo z České republiky. Dlouhodobě se tak prokazuje vysoká kvalita zdejších partnerů SAP, která je minimálně srovnatelné i se zeměmi, kde mají v tomto ohledu více zkušeností. Důkazem jsou dvě medailová umístění českých firem v kategorii středních implementací.

Stříbro získala společnost RWE Česká republika. Společnost Mibcon nasadila v RWE řešení Business Planning and Consolidation. Díky němu bylo v RWE dosaženo zvýšení efektivity plánování, zrychlení analýz a reportů o 40 % a celkového zlepšení vizibility a flexibility plánovacích procesů. Vysoká kvalita řízení implementace zde měla důležitý vliv na úspěch celého projektu a dosažení stanovených obchodních cílů.

Třetí příčku v  kategorii středně velkých projektů obsadila Pražská energetika (PRE) za nasazení řešení SAP CRM Business Communication Management. To jí umožnilo zefektivnit procesy marketingových kampaní. Společnost con4PAS zde  dokázala nasadit funkční první fázi projektu během 3 měsíců, přičemž byla dodržena přísná kvalitativní opatření i řízení rizik. PRE tak nyní využívá jen jeden systém namísto tří a efektivita operátora kontaktního centra vzrostla o 30 %. Příjemným benefitem je kvalita zpracovávaných dat a následná čistota zákaznické databáze.
 

Zástupci Ministerstva financí ČR a SAP ČR po převzetí ocenění SAP Quality Awards 2013.
Zástupci Ministerstva financí ČR a SAP ČR po převzetí ocenění
SAP Quality Awards 2013.


V kategorii velkých implementací skončil na stříbrné příčce projekt Ministerstva financí ČR, kde byl počátkem roku 2013 kompletně spuštěn Integrovaný informační systém Státní pokladny. Na kvalitu projektu měla významný vliv už přípravná fáze, kdy se k němu mohli vyjadřovat zástupci všech 282 centrálních státních organizací, a stejně tak i následné zaškolení uživatelů. Implementační tým, v jehož čele stála společnost IBM ČR, se přitom musel vypořádat s měnící se legislativou.
Kromě medailových umístění se do užšího výběru dostaly projekty ve společnostech Maso uzeniny Písek, Erich Jaeger a ŠKODA AUTO.

Letos se konal již pátý ročník SAP Quality Awards. SAP tímto způsobem oceňuje projekty, na kterých byly úspěšně a důsledně uplatněny principy řízení rizik a kvality. Ocenění mohou získat jen takové implementace, které kladou důraz na návratnost investice, profesionální přístup a vedení projektu.
 


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.