facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 24. 3. 2014

Třetina organizací dává cloudu vysokou prioritu při rozhodování o investicích

cloud_big.jpgZ aktuální studie analytické společnosti IDC mezi organizacemi v západní Evropě vyplývá, že cloudu je přisuzována stále větší důležitost. Třetina respondentů uvedla, že cloudu přiřazují při rozhodování o investicích pro následujících 12 měsíců vysokou prioritu, pro 18 % dotázaných je cloud nezbytnou záležitostí.

Společnosti, které cloud využívají, již pociťují určitou úsporu nákladů. 41 % respondentů uvedlo, že zaznamenali snížení nákladů od 10 do 29%, v následujících pěti letech přitom takovou úsporu očekává více než polovina uživatelů cloudu.

„Vzhledem k tomu, že více jak 60 % technologických řešení je financováno z jiných než rozpočtů CIO, je poměrně složité měřit efektivitu investic do IT. Navíc je stále vyvíjen velký tlak na rozpočty IT oddělení,“ říká Jan Široký, regionální ředitel společnosti IDC pro střední a východní Evropu. „Nyní však lze například díky nabídce cloudu získat aplikaci, která řeší konkrétní problém, takže je celá nákladová linie mnohem jasnější. Trendem je proto přechod od investic do IT k položkám, které směřují do běžných provozních nákladů.“

Cloud je společně s big data, mobilitou a sociálními sítěmi jedním z klíčových stavebních prvků třetí platformy. Společnosti, které tyto pilíře dokážou aplikovat ve svém podnikání, snáze zvládnou upravit své obchodní modely a získat tím výhodu oproti konkurenci. Firmy, které se brání využití inovativních technologií, si naopak dlouhodobě nebudou schopny udržet konkurenční výhodu. A to bez ohledu na to, v jakém oboru působí.

O vlivu třetí platformy nejen na pozici CIO, ale na celé IT odvětví, budou diskutovat přední CIO z celého regionu na CIO Summitu pořádaném společností IDC, který se uskuteční 10. – 11. dubna 2014 ve Vídni.

Zdroj: IDC

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.