facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 28. 7. 2005

Tiché a účinné chlazení pro nejnovější grafické karty

SilentCool.jpgSpolečnost ASUSTeK Computer představila technologii SilentCool - nehlučné řešení chlazení bez ventilátoru pro velmi výkonné grafické karty. Tato zcela nová inovace umožňuje tichý provoz při 0 dB a snižuje teplotu grafického procesoru o 40 ˚C ve srovnání s konkurenčními technologiemi. Pro získání bezventilátorového, nehlučného řešení odvodu tepla, které umožňuje zároveň vysoký grafický výkon, použila společnost ASUS několik jedinečných inovací. Chladič SilentCool má velkou základnu, což významně zvyšuje plochu pro odvod tepla z grafického procesoru.

Skrytá teplovodivá trubice (heat pipe) a vrstvená žebra (obojí vyrobeno z mědi, která je velmi dobrým vodičem tepla) pak odvádějí teplo pryč z chladiče, aby se mohlo rychle rozptýlit. SilentCool je podobná technologiím používaným u chladičů procesorů a snižuje teplotu grafického čipu o 40 °C v porovnání s jinými srovnatelnými grafickými kartami. Vrstvená měděná žebra jsou umístěna na unikátní kloubové konstrukci, která umožňuje otáčet žebra o 90˚. V závislosti na umístění kritických součástí počítače, jako jsou procesor, integrované obvody, kondenzátory apod., mohou uživatelé odklonit žebra od těchto míst, aby bylo dosaženo optimálního rozptylu tepla. Přídavný chladicí modul, připojený k základně chladiče a vyvedený vně počítače, snižuje teplotu grafického procesoru o dalších 6 °C.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).