facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 20. 2. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Thein Digital spouští služby v oblasti ESG performance managementu

ESGSpolečnost Thein Digital začala nabízet služby v oblasti tzv. Sustainability performance managementu. Klientům napříč českým trhem nabízí pomoc s nastavením a implementací strategie trvale udržitelného rozvoje, výběrem a implementací softwarového nástroje pro řízení a reporting ESG a další podpůrné služby.



Termín ESG (environmental, social, governance) se dostává mezi priority řady společností a jeho reporting se pro více než 1700 tuzemských entit díky evropské směrnici CSRD stane v roce 2025 povinným. Organizace spadající do vybraných kritérií tak budou muset společně s výroční zprávou zveřejňovat i nefinanční reporting a konsolidovat data týkající se energetické efektivity a snižování emisí. Mezi klíčové oblasti, na které by se společnosti podle Thein Digital měly v současné době soustředit, patří řízení klimatického rizika a ESG reporting, odolná infrastruktura a chytrý provoz, chytré řízení dodavatelského řetězce, řízení energií a emisí a definování strategie udržitelnosti.

„Problematika ESG se ale netýká pouze zmiňovaných 1700 organizací, trvale udržitelný rozvoj je a měl by být tématem pro každou společnost, i pro každého jednotlivce. Udržitelnější a společensky odpovědnější přístup k provozu firmám přináší zřetelnou hodnotu. S přípravou a implementací strategie trvalé udržitelnosti a ESG reportingu by firmy měly začít co nejdříve, celá tematika představuje rozsáhlou agendu, která navíc pro řadu společností bude znamenat obrovskou změnu jejich fungování,“ říká Daniel Petrásek, Business Development Director Thein Digital s.r.o.

Jako primární nástroj pro ESG performance management používá Thein Digital software Envizi, který je od ledna 2022 součástí port­fo­lia IBM. Envizi nabízí komplexní, modulární SaaS software pro řízení udržitelnosti, podporuje všechny hlavní metodiky pro ESG reporting a jeho uživatelsky přívětivé prostředí umožňuje řídit a reportovat plnění environmentálních cílů. Jeho výhodou je automatizace sběru a konsolidace více než 500 datových typů, schopnost identifikovat příležitosti ke zlepšení a vyhodnocovat rizika udržitelnosti.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.