facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 8. 1. 2019

Tenké notebooky z řad ZenBook, VivoBook, StudioBook a ChromeBook

ASUS představil na veletrhu CES v Las Vegas nové přírůstky do svých notebookových řad ZenBook, VivoBook a ChromeBook a také prvního zástupce zcela nové řady StudioBook. 15“ mobilní pracovní stanice StudioBook S (W700) je určen pro kreativní profesionály. Dalšími novinkami jsou notebooky ZenBook S13 (UX392), ZenBook 14 (UX431), kompaktní notebooky VivoBook 14/15 (X412 a X512) a nové Chromebooky.



Nový StudioBook S (W700) nabízí výkon procesorů Intel Core i7 a Xeon a obsahuje grafickou kartu NVIDIA Quadro. 15“ NanoEdge displej se vyznačuje atypickým poměrem stran 16:10, má certifikaci PANTONE a pokrývá 97 % barevného prostoru DCI-P3, což zajišťuje lepší věrnost zobrazení barev a splňuje kinematické standardy. StudioBook S je prvním zástupcem zcela nové řady notebooků, které jsou určeny kreativním profesionálům, jako jsou designéři, animátoři, architekti a programátoři, a poradí si s komplexním renderováním i s 3D.

Nově představený ZenBook S13 (UX392) je 13,9“ přenosný notebook vybavený nejnovější generací procesorů Intel Core a nejvyšším poměrem obrazovky k tělu, který činí 97 %. Jeho rámečky jsou široké pouze 2,5 mm a tloušťka šasi je pouhých 12,9 mm. Přesto obsahuje samostatnou grafickou kartu NVIDIA MX150. Notebook se vyznačuje lehkým šasi z jednoho kusu hliníku s hmotností 1,1 kg a odolností, která odpovídá armádním standardům MIL-STD-810G.

ZENBOOK 14 (UX431) je vybaven NanoEdge displejem s 86% poměrem obrazovky k tělu. Plocha šasi je o 6 % menší v porovnání s předchozím modelem UX430. Výbavu tvoří procesory 8. generace Intel Core i7, grafická karta NVIDIA GeForce MX150, 16 GB RAM, rychlé PCIe SSD úložiště a gigabitová Wi-Fi. Volitelnou výbavou je NumberPad se zabudovanou numerickou klávesnicí přímo v touchpadu a nechybí ani čtveřice reproduktorů.

ZenBook 14 a ZenBook S13 budou k dispozici i ve zcela novém modrém barevném provedení Utopia Blue.

ASUS plánuje zpřístupnit bezrámečkové notebooky většímu okruhu zákazníků, a proto představil novinky VivoBook X412 a X512 s kompaktním designem v trendy barvách. Notebooky nabízejí poměr obrazovky k tělu až 88 %, procesory 8. generace Intel Core i7, diskrétní grafickou kartu NVIDIA a kloub ErgoLift pro pohodlnější psaní na klávesnici.

Pro uživatele, kteří preferují systém Chrome OS, představil ASUS ultratenký 14“ ASUS Chromebook Flip C434 s 360° otočným displejem, 87% poměrem obrazovky k tělu a výdrží baterie 10 hodin.

Na veletrhu CES 2019 byla představena i nová produktová řada ASUS Chromebook Education, do níž patří lehký a odolný tablet ASUS Chromebook Tablet CT100 se systémem Chrome OS. Dalšími přírůstky do portfolia Chromebooků jsou ASUS Chromebook C204 a C403 s 11,6“, resp. 14“ matnými dotykovými obrazovkami, a 11,6“ ASUS Chromebook Flip C214 s 360° otočným displejem.

Novinky z produktové řady ASUS Chromebook Education nabízejí odolnost na úrovni vojenských standardů, klávesnici odolnou proti polití a pryžové nárazníky pro lepší odolnost vůči nárazům.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.