facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 5. 2. 2020

Technologické inovace v logistice - Gebrüder Weiss nainstaloval další Cargometer

CargometerSpolečnost Gebrüder Weiss pokračuje v implementaci technologií, které jí pomáhají zvyšovat efektivitu. Nově proto používá zařízení Cargometer, které již dříve nasadilo v areálu Jeneč, také v logistickém centru v Syrovicích, kde je technologie nainstalována na čtyřech branách a poprvé v České republice i přímo uvnitř skladu. Zařízení poskytuje přesné informace o rozměrech zásilek a umožňuje tak maximalizovat využití nákladového prostoru dopravních prostředků.



Se systémem Cargometer lze měřit a zjišťovat rozměry, hmotnost a objem všech položek nákladu přímo při vykládce nebo nakládce, bez nutnosti zastavování, čekání nebo přesměrování. Stačí, když vysokozdvižný vozík pojede vykládkovou branou, na které je instalován kompaktní hardware. „Každá paleta procházející branou je skenována inovativním algoritmem nazvaným Multiimage-Motion-3-D. Ten používá k měření transportovaného objektu hloubkovou kameru umožňující přesné změření všech tří rozměrů objektu. Speciální snímače na nakládacích branách pořizují během jedné sekundy až 30 záběrů projíždějícího vysokozdvižného vozíku s nákladem,“ říká Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss ČR.

Cargometer

První Cargometer v České republice nainstaloval Gebrüder Weiss v únoru 2019 ve svém areálu v Jenči. Jelikož se používání systému vyplatilo, rozhodl se Gebrüder Weiss pro jeho umístění v areálu v Syrovicích. „Implementace a pravidelné využívání technologie Cargometer se nám v průběhu minulého roku osvědčilo, proto jsme rozhodli i o jeho instalaci v Syrovicích. Zrychlili jsme překládkové operace a zefektivnili plnění našich kamionů, a to tak, abychom využili jejich maximální kapacitu, aniž bychom přetěžovali vozy a následně i veřejné komunikace,“ dodává Jan Kodada.

Cargometer

„Cargometer v Syrovicích jsme tentokrát neumístili jen k branám, ale také do prostoru skladu na speciální portál, abychom technologii mohli využít kdykoliv dle aktuálních potřeb. V rámci skladu jsme tak schopni ještě rychleji plánovat a odbavovat přepravované zásilky. Technologie nám takto pomáhá například při měření zásilek z menších aut,“ uvádí David Skalka, oblastní ředitel Morava. Pokud se efektivita umístění technologie Cargometer v prostoru skladu osvědčí, bude ve stejné podobě implementována také v dalších terminálech Gebrüder Weiss.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.