facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 17. 10. 2013

Tablety ASUS MeMO Pad 8 a 10

ASUS uvedl na český trh dva tablety řady MeMO Pad - osmipalcový model MeMO Pad 8 i jeho desetipalcový sourozenec MeMO Pad 10. Zatímco MeMO Pad 8 je vůbec prvním 8“ tabletem značky ASUS, MeMO Pad 10 je odlehčenou verzí výkonného modelu MeMO Pad FHD10, který přišel na trh již před několika měsíci. Novinky běží na operačním systému Android 4.2. Oba tablety jsou vybaveny IPS displeji s rozlišením 1280 x 800, které zaručují dobrou čitelnost na přímém světle a pozorovací úhly 170 stupňů. Dotykový displej reaguje na 10 bodů, takže umožní zcela plynulé ovládání například při hraní her. Zvuk linoucí se z duálních reproduktorů vylepšuje technologie ASUS SonicMaster. Reproduktory používají kovovou konstrukci a velké rezonanční komory pro zvýšení akustického výkonu, věrnosti a vyváženosti zvukového spektra.



MeMO Pady jsou navrženy tak, aby se daly snadno ovládat jednou rukou - MeMO Pad 8 měří na šířku jen 127mm a váží 350 g, ale jeho 8“ displej poskytuje o 30 % více obrazového prostoru než 7“ tablety. Podobně snadno přenosný je větší model MeMO Pad 10, který váží pouze 532 g.

 

Zabudovaný úložný prostor o velikosti 16 GB lze rozšířit pomocí SD karet s kapacitou až 64 GB. Každodenní momenty zachytíte zadním fotoaparátem, k online hovorům s rodinou a přáteli pak slouží přední kamera. Napájení zajišťují akumulátory s výdrží 9 až 9,5 hodiny.

 

Tablety mají k dispozici také několik předinstalovaných aplikací z dílny ASUS. SuperNote umožňuje snadné pořizování poznámek a vkládání fotek, videí nebo hlasových záznamů. S ASUS WebStorage si zase můžete uložit svá data do cloudu a sdílet je nebo synchronizovat s jinými zařízeními.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.