facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 5. 2007

Spotřebitelské počítače Acer s Centrinem Duo

Acernb2_720.jpgNové notebooky Acer Aspire jsou vystavěny na platformě čtvrté generace Intel Centrino (Santa Rosa). Jejich prodej bude zahájen v letošním roce. Všechny nové notebooky Aspire jsou navíc založeny na inovativní koncepci designu Gemstone. Acer zcela změnil vzhled notebooků této řady, a identitu svých výrobků založil na Gemstone, která mimo jiné staví na kontrastu mezi hi-tech tmavým vnějším vzhledem s matným povrchem a perlově šedým vnitřním provedením CeramiFinish. Kombinace různých barev a materiálů zvýrazňují hladké a zaoblené tvary notebooku.

Notebooky disponují lesklými displeji s technologií CrystalBrite, technologií zvuku Dolby Home Theater Virtual surround, souborem multimediálních funkcí Arcade Deluxe, klávesami pro intuitivní ovládání médií a funkcemi pro videokonferenci. Vybrané modely řady Aspire jsou vybaveny technologií Intel Robson, což je nová platforma Intel TurboMemory, která využívá energeticky nezávislou paměť (flash) pro zkrácení odezvy systému. Umožňuje většině aplikací zapisovat do systémové cache místo na disk a také z cache číst.
Aspire 5920 představuje novou vlajkovou loď řady Aspire. Je dodáván s 15,4" širokoúhlým displejem a výkonnou grafickou kartou NVidia GeForce 8600M-GT (512 MB VRAM).
Nový Aspire 5720 zaujme především uživatele, kteří požadují nejmodernější technologii a multimediální funkce. Je vybaven sdílenou grafikou nebo výkonnou grafickou kartou ATI s pamětí 256 MB. Má 15,4" displej, vestavěnou kamerou a audiosystém Dolby Digital Live.
Příznivci multimédií mohou ocenit multimediální Aspire 7720 s panoramatickým displejem. Disponuje širokoúhlým 17" displejem, sdílenou grafikou, alternativně grafickou kartou ATI (512 MB), několika možnostmi pro ukládání dat (včetně volitelného druhého HDD), volitelným DVB-T tunerem, vestavěnou kamerou a zvukem Dolby Digital Live.
Notebook Aspire 9920 je vybaven 20" širokoúhlým displejem, grafickou kartou nVidia GeForce 8600M-GT (512 MB VRAM) a pamětí TurboCache až 2304 MB. Rovněž se dodává s DVB-T tunerem. Součástí výbavy je funkce pro VoIP komunikaci s podporou vestavěné kamery a volitelného telefonu Acer VoIP.
Notebooky Aspire jsou dodávány s předinstalovanými MS Windows Vista Home Premium, Home Basic či Ultimate Edition. Předinstalovaný software zahrnuje rovněž Acer Empowering, GridVista, Video Conference Manager, MS Office Ready 2007, Adobe Reader, CyberLink Power DVD, NTI CD-Maker a Norton Internet Security. Nové modely budou uváděny na trh postupně v nejbližších měsících.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.