facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 24. 5. 2017

Společnost SAD Dunajská Streda zautomatizovala proces reportingu

SAD Dunajská Streda a SOFTIP MISVýkaznictví je obvykle administrativní náročné, komplikované a zdlouhavé, ale moderní IT řešení umožňují reporting výrazně ulehčit. Důkazem je dopravní společnost SAD Dunajská Streda, která se rozhodla pro nasazení manažerského informačního systému SOFTIP MIS. Dosáhla tak vysoké míry automatizace reportingu, což přineslo nejen výraznou úsporu času zaměstnanců, ale i snížení rizika vzniku chyb či otevřelo nové možnosti ve sledování důležitých ekonomických ukazatelů.



Společnost SAD Dunajská Streda přepraví v příměstské dopravě ročně více než 5,5 milionu cestujících a její 138 autobusů najezdí téměř 7 milionů kilometrů. Je zřejmé, že při tak obrovském objemu dat bylo nutné změnit způsob přípravy pravidelných měsíčních reportů pro trnavský VÚC, který je zodpovědný za poskytování dotací na přepravu cestujících

„Před zavedením nového informačního systému se všechny tabulky naplňovaly ručně přímo zadáváním jednotlivých položek nebo kopírováním údajů o spotřebě materiálu ze skladů a ujetých kilometrech podle SPZ,“ popisuje Gabriela Ďurišová, vedoucí oddělení IS SAD Dunajská Streda. Po implementaci manažerského informačního systému SOFTIP MIS se měsíční výkazy zjednodušily a zautomatizovaly. Údaje do výkazů se importují přímo z manažerského informačního systému.
„Kromě toho máme možnost jednodušší kategorizovat zpřístupnění výkazů a rozborů pro jednotlivé uživatele,“ doplňuje Gabriela Ďurišová. Nad daty se dají dělat třídění podle různých parametrů s cílem získat aktuální údaje.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.