facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 18. 10. 2018

Společnost MycroftMind se prosazuje v norské energetice

Česká technologická společnost MycroftMind, která se věnuje umělé inteligenci v oblasti smart grids (inteligentních elektrických sítí), uzavřela partnerství s norskou technologickou společností Greenbird. Spolupráce urychlí inovace v oblasti využití dat z inteligentních energetických sítí. Tím se otevírají další možnosti pro zvýšení stability a flexibility energetických sítí a také například pro efektivnější odhalování černých odběrů.



Systémy společnosti MycroftMind pro zpracování a analýzu tzv. Big Data inteligentních energetických sítí, v kombinaci s integračními nástroji společnosti Greenbird, která spravuje v Norsku téměř 80 % tamního energetického trhu, pomohou energetikám využívat data sbíraná z chytrých elektroměrů a trafostanic pro efektivnější provoz a řízení rozvoje sítě. Přístup s využitím umělé inteligence umožňuje širší pochopení chování sítě a lze díky němu řešit problémy, které tradičními postupy zpracování dat dosud řešit nešly. Systémy společnosti MycroftMind využívají při sběru dat z energetických soustav algoritmy strojového učení a umělou inteligenci.

MycroftMind

MycroftMind

„Energetiky po celém světě investovaly velké peníze do instalace chytrých elektroměrů a postupně se učí tato data využívat. Vyžaduje to ale propojení nových analytických metod s hlubokou znalostí skutečných potřeb energetik. Díky dlouholeté spolupráci se společnostní ČEZ Distribuce a českými výzkumnými institucemi jsme schopni našim zákazníkům po celém světě takováto řešení nabízet." říká zakladatel společnosti MycroftMind Filip Procházka a dodává: „Základem je rychlý přístup k existujícím datům. Ta jsou však často spravována v oddělených systémech od různých dodavatelů. Inovativní integrační platforma Metercloud našeho nového norského partnera Greenbird zvýšila rychlost, s jakou se dokážeme na data napojit a odstranila překážky, které jsou s integracemi dat typicky spojeny.“

NTL

Norská společnost Greenbird jako globální dodavatel softwaru se svou platformou Metercloud poskytuje nástroj pro integraci dat s implementovanou podporou rozsáhlých datových toků. Dosavadní konkurenční nástroje, které pracovaly s tradičně pojatou integrací pro podporu svých operačních procesů, se vyznačovaly vysokými náklady i provozními riziky. Společnosti Greenbird pro svou platformu zvolila přístup „out-of-box“, tyto negativní faktory odstranila a dobu integrace z řádu měsíců zkrátila na několik dní.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.