facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 8. 9. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Sophos uvádí službu pro rychlou reakci na bezpečnostní incidenty

Společnost Sophos začala nabízet novou službu nazvanou Incident Response Retainer, která firmám umožní rychle reagovat na bezpečnostní incidenty. Zpřístupní jim totiž na 45 dní funkce řízené detekce hrozeb a reakce na ně (MDR). Klíčovou vlastností nové služby je jednoduchost a minimální byrokratická zátěž, díky čemuž se specialisté Sophosu budou moci rychleji zapojit do vyšetřování a nápravy aktivních kybernetických útoků. Součástí služby je také externí skenování zranitelností a pokyny pro přípravu na budoucí kritické situace, které firmám umožní zlepšit jejich odolnost pro kybernetickým útokům.



„Služba Incident Response Retainer pomáhá organizacím připravit se předem na co nejrychlejší reakci a obranu proti aktivním kybernetickým útokům. Vzhledem ke složitosti dnešních IT prostředí s mnoha různými dodavateli, nedostatku kvalifikovaných pracovníků, vývoji chování útočníků a náročným požadavkům pojištění kybernetických rizik je nezbytné, aby měly všechny organizace předem nastavené plány reakce na incidenty. Faktická připravenost je dnes klíčovou součástí kybernetické odolnosti,“ řekl Rob Harrison, viceprezident pro produktový management společnosti Sophos. „Protivníci často zneužívají stejnou slabinu v jednom systému a není neobvyklé, že více různých útočníků se zaměřuje na stejný cíl, pokud existuje potenciální možnost zneužití. Cílem společnosti Sophos je okamžitě zastavit aktivní útoky a zajistit kompletní nápravu bez ohledu na to, kolik hodin to zabere. Jsme jediným dodavatelem bezpečnostních služeb, který nabízí takovouto úroveň služeb pro naléhavé bezpečnostní incidenty.“

Služba Sophos Incident Response Retainer je celosvětově k dispozi­ci ve třech úrovních a je dostupná i pro zákazníky, kteří nejsou uži­va­te­li produktů Sophos. Organizace, které upřednostňují širší služby v jednom balíčku, si mohou pořídit službu Sophos MDR Complete, která automaticky obsahuje plnohodnotnou reakci na incidenty.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.