facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 1. 3. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Solární panel vyřeší problém s napájením bezdrátových kamer

TP-Link TapoSpolečnost TP-Link uvádí na trh vel­mi užitečnou novinku, která pomůže majitelům bezdrátových kamer Tapo vyřešit problém s jejich napájením, respektive s jejich umístěním i do míst, kde nemají napájení k dispozici. Pomůže jim jednoduchý, ale zároveň efektivní solární panel Tapo A200 určený pro nepřetržité napájení některých exteriérových bezdrátových kamer Tapo.



Solární panel o rozměrech 238×175 mm zatím dokáže zajistit napájení bezdrátovým kamerám Tapo C400, C420 nebo C425, ale do budoucna by se portfolio podporovaných výrobků mělo rozšiřovat o další modely.

Solární panel Tapo A200 je vyrobený z kvalitních monokrystalických křemíkových článků, které poskytují nabíjecí výkon až 4,5 W. K zajištění nepřetržitého fungování kamery tak stačí pouhých 30 minut standardního slunečního světla za den.

K solárnímu panelu je přibalen čtyřmetrový kabel a držák nastavitelný v úhlu 360°, což umožňuje velmi flexibilní instalaci. Panel lze namontovat na zeď nebo na střechu tak, aby zachytával co nejvíce solární energie. Samozřejmostí je odolnost vůči vodě a prachu na úrovni certifikace IP65.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.