facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Software602 představila řešení pro iOS a Android

pro práci s elektronickými dokumenty

smartphone200.jpgSpolečnost Software602 tento týden představila nové aplikace pro mobilní zařízení s iOS a Android. Software602 Sign Master je určen pro práci s elektronickými originály dokumentů, umožňuje k dokumentům připojovat elektronické podpisy nebo kontrolovat platnost již připojených podpisů. Aplikace Software602 SecuPIX slouží k osvědčení, že fotografie vytvořená pomocí tabletu nebo smartphonu nebyla dodatečně pořízena ani pozměněna.

Obě řešení představil ředitel divize online služeb a mobilních aplikací Software602 Pavel Durdil. Software602 Sign Master umožňuje podepsat rozhodnutí, kontrakt nebo jiný dokument z každého místa, kde má uživatel s sebou svůj smartphone nebo tablet. Software tak podporuje urychlení firemní komunikace např. při schvalování běžných agend. Připojením elektronického podpisu vzniká důvěryhodný elektronický dokument, který má stejnou právní sílu jako listina s vlastnoručním podpisem.

Aplikace dovede i ověřovat platnost elektronických podpisů na dokumentech. Prostřednictvím portálu SecuStamp se propojí s certifikační autoritou (instituce, která garantuje pravost podpisu), provede ověření a případně i vytvoří ověřovací doložku. V současné době služba SecuStamp ověřuje elektronické podpisy vytvořené pomocí certifikátů od více než 70 certifikačních autorit ze zemí Evropské unie i mimo ni. Software602 Sign Master slouží i pro generování certifikátů, v napojení na certifikační autoritu a umožňuje tak dostat podpisový certifikát přímo do mobilního zařízení. Aplikace je k dispozici na Apple Store a Android Market.

Software SecuPIX je určena pro situace, kdy je zapotřebí vytvářet protokol nebo jiný obdobný dokument a podepisovat jej svědky. Jedná se například o situace prokazování stavu měřících zařízení, vozidla po havárii, autorství, účastnictví atp. Uživatel situaci vyfotografuje tabletem nebo smartphonem, převede fotografii do formátu PDF a připojí k souboru kvalifikované časové razítko. To osvědčuje, že ve fotografii nebyla provedena dodatečná změna a že existovala v termínu a čase vyznačeném na razítku (tyto údaje jsou odvozeny od hodin v sídle kvalifikované certifikační autority). Nástroj Software602 SecuPIX využívá kvalifikovaná časová razítka poskytovaná službou SecuStamp.com, která je rovněž provozována společností Software602.

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.