facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 5. 5. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Software602 nabízí školám a OSVČ zdarma svůj Signer

Software602Živnostníci, učitelé a další zástupci vzdělávacích institucí mohou od května zpracovávat, měnit a podepisovat elektronické dokumenty pro online zasílání úřadům datovou schránkou zcela zadarmo prostřednictvím aplikace Signer. Společnost Software602 ji uvolnila pro potřeby škol a OSVČ bez jakýchkoli dalších poplatků. Používání datových schránek je s aplikací Signer mnohem pohodlnější, elektronické podpisy nejen u PDF dokumentů lze vytvářet bezplatně včetně časových razítek.



Aplikaci Signer bylo doposud možné využívat za licenční poplatek 2 400 Kč bez DPH ročně pro OSVČ a 6 900 Kč bez DPH ročně pro firmy.

„Elektronický podpis chápeme jako možnost začít využívat výhod online komunikace naplno a ve světle koronavirové krize jsme se rozhodli tuto možnost poskytnout těm nejpotřebnějším – živnostníkům a školám – aby měli po ruce nástroj, díky kterému budou moci fungovat i za situací, jimž jsme nedávno čelili a čelíme,“ říká Richard Kaucký, zakladatel a generální ředitel Software602.

Společnost při svém rozhodnutí vycházela i z aktuálních dat využitelnosti záchranného programu pro OSVČ „Pětadvacítka“, kdy pouze 65 tisíc žádostí z celkového počtu téměř 350 tisíc zaslali živnostníci datovou schránkou. Se Signerem by jich mohlo být výrazně více.

Signer splňuje evropské nařízení eIDAS o pravidlech při elektronické komunikaci a uživatel v něm získává nástroj pro zpracování a vytváření digitálních dokumentů. Pomocí toho software a své datové schránky může uživatel zasílat elektronicky podepsané dokumenty z libovolného zařízení. K elektronickému podpisu Signer automaticky přidává kvalifikované elektronické časové razítko – ta jsou v rámci aplikace Signer také zdarma. Ocení ho tedy každý, kdo podniká, má datovou schránku a v rámci své profese komunikuje s úřady.

Signer umí přidávat a odebírat stránky PDF dokumentu, přidávat parafu na každou stránku dokumentu, anonymizovat osobní údaje či přímo komunikovat prostřednictvím datových schránek. Údaje do více datových schránek si Signer může pamatovat, je pak možné jednoduše přepínat mezi jednotlivými schránkami.

Podrobné podmínky využití elektronického podepisování Signer pro školy, učitele a živnostníky včetně popisu službu naleznete na webu https://www.602.cz/signer-pro-skoly-a-osvc.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.