facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 11. 8. 2005

Software pro správu distribuovaných systémů - HP na špičce

Společnost HP oznamuje, že podle posledního průzkumu agentury IDC dosáhla v oblasti softwaru pro správu distribuovaných systémů největšího podílu na světovém trhu. Podle studie se společnost HP ujala v roce 2004 vedení na trhu softwaru pro správu distribuovaných systémů s podílem 13,3 %. Příjmy HP vzrostly na tomto trhu v roce 2004 o 14,9 %, což je vynikající výsledek ve srovnání s celkovým meziročním růstem této kategorie, který činí 8 %. Nárůst příjmů HP je navíc téměř dvojnásobný oproti růstu každého ze tří hlavních konkurentů.

Podle zprávy IDC bylo na světovém trhu softwaru pro správu distribuovaných systémů dosaženo v roce 2004 celkových tržeb ve výši 5,54 miliard dolarů. Do roku 2009 by podle předpovědi měly tržby v tomto segmentu vzrůst na 8,99 miliard dolarů, což představuje vzrůst o 62,3 % za dané období. IDC definuje světový trh softwaru pro správu systémů jako zahrnující takové softwarové nástroje, které jsou rutinním způsobem využívány v IT provozech či koncovými uživateli pro správu systémových a aplikačních zdrojů. IDC dále definuje software pro správu distribuovaných systémů jako podmnožinu softwaru pro správu systémů a aplikací, která zahrnuje řešení pro správu distribuovaných operačních prostředí, a to především platforem UNIX, Windows a Linux.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.