facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Šikovný doplněk a nové funkce databáze firem Merk.cz

doplněk Merk.czOnline databáze firem Merk.cz má novou verzi s řadou vylepšených nástrojů a šikovným doplňkem pro internetový prohlížeč Chrome. Nově přidané funkce poslouží firmám k hlubší analýze dat o stávajících, ale i potenciálních zákaznících. K těmto datům se lze dostat několika způsoby, ale v podstatě stačí znát pouze IČ nebo název subjektu, případně zobrazit jeho webové stránky. V takovém přídě se uplatní novinka, která je připravena pro internetový prohlížeč Google Chrome. Má podobu doplňku, který zobrazí informace o subjektu dostupné v Merku přímo nad prohlíženou webovou stránkou firmy, aniž by bylo nutné do databáze vstupovat.



„Představte si, že navštívíte web svého potenciálního klienta či partnera a chcete se o něm dozvědět více. Než abyste hledali majitele domény a potom informace v databázi, která o firmě prozradí více, stačí jeden klik ve webovém prohlížeči a vše je na dosah ruky,“ řekl Tomáš Berger, zakladatel služby Merk.cz.

Díky novému pluginu jsou k dispozici stejné informace, které by uživatel získal po přihlášení do systému, ale bez nutnosti dalšího klikání. Doplněk ocení především obchodníci, kteří při přípravě na schůzku či oslovení firmy nechtějí ztrácet čas. Doplněk lze volně stahovat z Chrome Web Store.

doplněk
doplněk

Na základě jediného vstupu vrátí databáze veškeré podrobné informace o daném subjektu. Snadno lze zjistit rating firmy (hodnocení firmy na základě ekonomických ukazatelů), vlastnickou provázanost s dalšími subjekty, informace o ziskovosti společnosti. Nechybí kontaktní údaje, informace o oboru podnikání, počtu zaměstnanců a mnoho dalšího. Nově přibyla možnost zjišťovat, zda firma patří mezi ty, co mají například vozový park, určitý počet poboček či mají spuštěny PPC kampaně. Způsobů, jakými lze data filtrovat, je mnoho. Mezi ty nové patří:

  • rating firem;
  • vznik/zánik firem (datum);
  • klíčová slova / štítky (př.: firmy, které mají vozový park, e-shop či PPC kampaně atd.);
  • DPH (zda je subjekt plátcem);
  • pobočky (počty poboček);
  • bankovní účet (u jaké banky);
  • zda má firma dluh u VZP;
  • zda má firma registrovanou nějakou ochrannou známku;
  • sociální sítě;
  • položky z účetních závěrek;
  • firmy, které získaly veřejnou zakázku.

Zajímavou novinkou je také funkce IČování, která řeší častou situaci, kdy má firma sice zavedenou databázi kontaktů ve svém informačním systému, nicméně chybí u ní IČ jako jednoznačný identifikátor. Merk.cz umožňuje jejich automatizované dohledání. Do webového formuláře stačí vložit názvy subjektů a výsledkem je soubor se seznamem firem a jejich IČ. Součástí souboru je odkaz do databáze, kde si lze výsledek ověřit a dále se subjektem pracovat.


 
  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.