facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Sdružení NIX.CZ spojuje své uzly v Praze a Bratislavě

Dvě novinky přinesla včerejší pracovní skupina českého neutrálního propojovacího uzlu NIX.CZ. První je spojení pražského a bratislavského peeringového uzlu, a tedy i sítí, které v nich působí. Druhá aktualita se potom týká změny ceníku u jednogigových portů a vyšších.



Spojení NIX.CZ a NIX.SK znamená pro sítě připojené na Slovensku, že si na svůj port budou moci nechat nakonfigurovat i peeringovou VLANu NIX.CZ. Z praktického hlediska představuje tato změna přístup do dvou VLAN (české a slovenské), což bude pro připojené sítě znamenat, že budou mít možnost peerovat se společnostmi připojenými v jedné nebo druhé zemi.

„Ve sdružení NIX.CZ, které je zároveň provozovatelem slovenského propojovacího uzlu NIX.SK, budeme nyní toto spojení testovat u jedné 100gigové trasy a pokud se ukáže, že je tento projekt životaschopný a bude se dál rozvíjet, začneme pracovat na druhé záložní lince. Podle našich informací byl o toto spojení u sítí připojených na Slovensku zájem. Výhody to samozřejmě přinese i sítím připojeným v Čechách. V pražském uzlu NIX.CZ se tak objeví nové sítě, s nimiž bude možné si snáze vyměňovat data,“ uvádí k této změně Adam Golecký, ředitel sdružení NIX.CZ.

Úprava ceníku, která platí od 1. července, se týká všech rychlostí portů. V případě 1GE portů, u nichž byl do této chvíle poplatek 2 000 korun měsíčně, dojde ke snížení na jednu korunu za první port o této kapacitě, další 1GE porty zůstávají na 2 000 korunách měsíčně. U 10GE a 100GE portů se jedná o zlevnění o 1 500 korun. U 40GE portů dochází ke snížení ceny o 2 500 korun.

„Touto změnou chceme snížit vstupní bariéry pro vstup do peeringového uzlu NIX.CZ. Cílem je co nejvíce usnadnit startovací podmínky pro nové zákazníky, a to především pro menší ISP a menší poskytovatele internetového obsahu. Společnosti, které se rozhodnou tuto možnost využít, musí ale počítat s určitými omezeními, jakým je například časové omezení technické podpory, která jim bude k dispozici pouze v pracovní době,“ dodává Adam Golecký.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.