facebook LinkedIN LinkedIN - follow

SAS chce pomáhat firmám využít potenciál analýzy dat

SASSpolečnost SAS uvedla řešení SAS ModelOps, které zahrnuje software SAS Model Manager a související poradenské služby. Cílem nové nabídky SASu je pomoci firmám lépe využít potenciál analýzy dat a překonat těžkosti v zavádění nových technologií.



Cílem SAS ModelOps je pomáhat organizacím v celém životním cyklu analytiky – od automatizovaného vývoje modelu, přes jeho zaškolení, až po jeho nasazení do praxe. „Řešení SAS ModelOps je vyvinuté na základě našich letitých zkušeností s nasazováním analytiky do provozu. Součástí řešení jsou individuální poradenské služby a případně software umožňující nasazení a provozování umělé inteligence na bázi SAS i open source v business procesech společnosti,“ říká Petr Šlajchrt, Country Sales Director z české pobočky společnosti SAS.

SAS věří v obrovský potenciál nového řešení a opírá se přitom o následující čísla. Podle společnosti McKinsey se celková roční hodnota vygenerovaná umělou inteligencí, machine learningem a pokročilou analytikou pohybuje mezi 9,5 až 15,4 biliónů dolarů. Ovšem většina firem si na přínosy nových technologií nesáhne. Celých 65 % firem totiž bojuje s implementací a následným spuštěním nových řešení. „Neschopnost uvést analytiku do praxe je jedním z největších problémů napříč průmyslovými odvětvími,“ potvrzuje Dan Vesset, viceprezident skupiny pro analytiku a správu informací ze společnosti IDC.

„Potenciál analytických modelů je opravdu velký. Dokážou odhalit podvody s platebními kartami, vyhodnocují rizika v bankovnictví, zlepšují přesnost v marketingu a také identifikují nadějné léčebné postupy a pomáhají zpracovávat obsáhlé klinické studie,“ vyjmenovává jen zlomek využití analytiky Jim Goodnight, generální ředitel společnosti SAS.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.