facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 10. 7. 2018

SAP nabízí neziskovým organizacím grant na digitální vzdělávání

Společnost SAP investuje přes 250 tisíc eur do iniciativy Meet and Code, která podporuje digitální vzdělávání mládeže ve 22 evropských zemích. Meet and Code je součástí projektu EU Code Week a má za cíl učit mladé lidi kódovat a programovat. Neziskové organizace či školy mohou o grant pro své vzdělávací aktivity cílené na věkovou kategorii 8 – 24 let zažádat do 15. září, samotný EU Code Week proběhne od 6. do 21. října. Novinkou letošního ročníku jsou ceny za nejlepší projekty.



Za iniciativou Meet and Code stojí kromě společnosti SAP také charitativní organizace Haus des Stiftens a TechSoup Europe, síť 24 organizací působících ve 48 zemích a hájících zájmy občanské společnosti.

EU Code Week proběhne od 6. do 21. října a jeho součástí budou hackatony, workshopy a další aktivity. Zájemci z řad neziskových organizací či škol mohou do 15. září zažádat na www.meet-and-code.org o financování jejich projektu s cílem digitálně vzdělávat věkovou kategorii 8 – 24 let. Grant mohou kromě České republiky a Slovenska získat také projekty z následujících zemí: Anglie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Francie, Itálie, Irsko, Kazachstán, Maďarsko, Makedonie, Německo, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Slovinsko, Španělsko, Švýcarsko a Ukrajina.

V roce 2017 proběhlo v rámci projektu šest stovek akcí ve 280 městech a zúčastnilo se téměř 30 000 mladých. V brněnské vývojové laboratoři SAP Labs Česká republika proběhlo ve spolupráci s neziskovou organizací Czechitas 8 workshopů, z toho 6 bylo určených speciálně pro mladé ženy a 2 pro děti, které měly možnost vyzkoušet si například vizuální programovací jazyk Scratch. Dohromady se těchto workshopů zúčastnilo okolo stovky žen a 30 dětí.

Letos mohou navíc přihlášené projekty nově získat cenu a to hned ve 3 kategoriích: Kick and code (projekty propojující IT s fotbalem), Inovace (projekty zaměřené na aktuální a trendy témata, jako jsou internet věcí, Blockchain, umělá inteligence, 3D tisk atd.) a Rovné příležitosti (projekty prosazující toleranci a diverzitu). V každé kategorii bude oceněno pět nejlepších vzdělávacích aktivit.

České neziskové organizace mohou své projekty přihlásit zde.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.