facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 22. 10. 2018

S mobilním přístupem k firemním e-mailům se potýká 42 % IT administrátorů

Společnost GFI Software, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, uvedla, že podle průzkumu provedeného letos v září mezi českými a slovenskými IT administrátory řešení GFI a Kerio, zůstávají v oblasti elektronické pošty největším problémem spamy a viry. Hned za nimi se objevuje přístup k elektronické poště z nedostatečně zabezpečených BYOD zařízení, které stále více pracovníků používá k přístupu k firemním mailům a zvyšuje tak ohrožení podnikových sítí.



Útoky na mobilní zařízení a zejména na mobilní telefony jsou čím dál častější a účinnější. Ještě v čerstvé paměti je napadení zavirovanou mobilní aplikací Android staženou z Google Play, která umožnila přístup k bankovním účtům uživatelů. Infikovaná mobilní zařízení připojující se bez jakékoliv ochrany k firemním sítím se pak stávají hrozbou i pro podniková data.

Hlavní zjištění průzkumu GFI & Kerio:

  • Vedle zálohování dat (63 %) je podle dotázaných IT administrátorů podceňována hlavně ochrana elektronické pošty (43 %), zabezpečení webového přístupu (37 %) a zabezpečení koncových bodů (30 %);
  • V oblasti ochrany e-mailové infrastruktury v SMB společnostech registruje nejvíce IT administrátorů (77 %) problémy se spamy a viry, 42 % se potýká s přístupem z mobilních zařízení, 32 % s hledáním ztracených e-mailů a 23 % s nedostatečnou kapacitou e-mailového úložiště.
  • Nadpoloviční většina uživatelů využívá mobilní zařízení jako primární přístupu k elektronické poště ve 45 % SMB firem.

„Vzhledem k množícím se útokům na mobilní zařízení, která na rozdíl od osobních počítačů zpravidla nemají ani základní antivirovou ochranou, roste hrozba napadení i e-mailových systémů, ke kterým tato zařízení přistupují,“ řekl Zdeněk Bínek zodpovědný za prodej řešení GFI Software v ČR a na Slovensku. „Elektronická pošta je klíčovou komunikační infrastrukturou pro všechny SMB firmy, které by měly vzít v úvahu uživatelský trend přesunu k mobilnímu přístupu k poště a adekvátně posílit ochranu v této oblasti.“

V rámci licenčního programu GFI Unlimited nabízí GFI Software v oblasti podnikové elektronické pošty Kerio Connect, řešení poštovního serveru a mailového klienta s podporou mobilních zařízení, které integruje bezpečnostní funkce, jako je šifrování SSL, S/MIME a efektivních antivirových a antispamových nástrojů. GFI MailEssentials je komplementární řešení ochrany poštovního serveru, které poskytuje komplexní a vícevrstvou ochranu před aktuálními e-mailovými hrozbami. GFI Archiver pak pomáhá eliminovat možné ztráty či náhodné vymazání e-mailů, ulehčit poštovnímu serveru a vyhovět nejrůznějším auditním požadavkům.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.