facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 24. 4. 2006

Růst pronájmů webového prostoru se zpomaluje

Loňský dynamický růst českého webhostingu o 26 procent se letos zřejmě nebude opakovat. Svědčí o tom průběžné výsledky předních domácích společností, které pronajímají webový prostor. První desítce pronajímatelů přibylo za první čtvrtletí celkem 6 800 webových pronájmů, což znamená růst o pět procent. Tato hodnota zaostává za sedmiprocentním vzestupem, který trh generoval ve stejném období minulého roku.

Zpomalení růstu je důsledkem sílící konkurence. Česká republika se tak pomalu přibližuje vyspělejším západním trhům, na kterých se utkávají především silné nadnárodní společnosti. Těm patří v současnosti asi 60 procent českého trhu. Největším pronajímatelem webového prostoru je u nás již řadu let společnost Active 24, druhá je firma P.E.S. consulting. Obě společnosti mají na kontě více než 30 tisíc webových pronájmů a s výrazným odstupem dominují českému trhu. Rovněž další místa domácího webhostingového žebříčku jsou beze změn, třetí je Zoner software a čtvrtí Ignum. Celkově by měl letos vzrůst trh o 20 procent na hodnotu přibližně 450 milionů korun.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.