facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 31. 5. 2007

Rozvoj služeb katastru nemovitostí

katastr_nem_722.jpgČeský úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) a společnost Ness Technologies oznámily zahájení vývoje nové generace Informačního systému katastru nemovitostí (ISKN). Výsledkem společné práce bude centralizovaná verze ISKN 2008. Základ koncepce nové verze tvoří primární a záložní systém, což výrazně zvýší i dostupnost systému pro pracovníky resortu i pro externí uživatele. Součástí ISKN 2008 bude i řada nových webových služeb (např. notifikace změn právních vztahů u nemovitostí), referenční registr účastníků řízení, další rozšíření elektronických formalizovaných podání umožňující externím uživatelům zadat podání prostřednictvím webové aplikace a v neposlední řadě možnost výrazně efektivnější práce s digitalizovanými dokumenty.

Informační systém katastru nemovitostí, zprovozněný v roce 2001, je informační systém pro podporu výkonu státní správy katastru nemovitostí a pro zajištění uživatelských služeb katastru nemovitostí. ISKN technicky umožňuje, aby k údajům katastru ve formě počítačových souborů mohl kdokoli získat i dálkový přístup pomocí počítačové sítě. Cílem projektu ISKN, realizovaného společností Ness, bylo vybudování jednotného informačního systému a zrychlení i zkvalitnění služeb poskytovaných veřejnosti a institucím. Mezi hlavní přínosy patří okamžitá dostupnost informací z katastru odkudkoli včetně elektronicky podepsaných dokumentů, usnadnění fungování státní správy propojením katastru nemovitostí s dalšími veřejnými rejstříky.

 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.