facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 17. 9. 2009

Netgear WNDR3700 vstupuje do prodeje

Malý router s parametry směrovačů podnikové třídy

Novinka Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700) se vyznačuje rozsáhlou sadou pokročilých funkcí, vysokou rychlostí a dosahem. Jedná se o gigabitový dvoupásmový router řady RangeMax Wireless-N využívající současně dvě různá frekvenční pásma – 2,4 GHz a 5 GHz. Představuje první produkt značky Netgear v designovém provedení páté generace. Obsahuje USB rozhraní pro připojení externího úložného zařízení, ke kterému se lze díky funkci ReadyShare připojit z jakéhokoli zařízení v síti, stejně jako rychlé porty gigabitové LAN pro vysokorychlostní datový přístup hned několika počítačů v domácí síti.



Vnitřní výbava směrovače zahrnující 680MHz MIPS procesor, vysoce výkonný zesilovač a osm ultra citlivých metamateriálových antén zaručuje dnes maximální možný bezdrátový výkon s rychlostí až 350 Mb/s a dosud nejvyšší pokrytí. Maximální rychlost mohou uživatelé pochopitelně očekávat i při datových přenosech po kabelu. Rychlostní maxima tedy předurčují modem k použití pro činnosti nejnáročnější na vysoký datový tok.
K dalším cenným vlastnostem patří energeticky úsporný „green“ přepínač se čtyřmi ethernetovými porty, QoS pro vysoce stabilní bezdrátové streamování videa, samostatná tlačítka pro vypnutí bezdrátové část i celého zařízení, či možnost regulace výkonu pro optimalizaci spotřeby energetické energie. Díky funkci Push ‘N’ Connect využívající standardu Wi-Fi Protected Setup (WPS) lze navíc snadno připojit další bezdrátová zařízení.
Router má certifikaci Digital Living Network Alliance (DLNA), která je zárukou bezproblémové kompatibility s dalšími přístroji certifikovanými DLNA asociací a garantuje snadné streamování digitálního obsahu do HD TV či herních konzol. Kromě toho obsahuje WNDR3700 funkci pro měření objemu stažených dat, která uživatelům umožňuje přesně monitorovat aktuální množství přenesených dat a dočasně omezovat další datové přenosy, aby byly zachovány limity určené poskytovatelem připojení k internetu (ISP).

Mezi nejzásadnější funkce routeru Netgear WNDR3700 patří:

  • Vysoce výkonný procesor - WNDR3700 je vybaven rychlým 680MHz MIPS procesorem, tedy jedním z nejrychlejších procesorů, které lze najít v kategorii spotřebitelských routerů. Jeho prostřednictvím přístroj bez problémů zvládá provoz více aplikací náročných na šířku pásma současně.
  • Provoz ve dvou frekvenčních pásmech najednou - dvoupásmová technologie umožňuje souběžné využití 2,4GHz a 5GHz frekvenčního pásma. Nabízí tak dvojnásobnou šířku pásma s mnohem lepšími podmínkami pro rychlé připojení a menší rušení. Router dosahuje reálné bezdrátové souhrnné propustnosti protokolu TCP až 350 Mb/s. Rovněž obsahuje osm vysoce citlivých vnitřních předladěných antén z metamateriálu, které dokonale využijí dostupná frekvenční pásma a poskytují rozšířený dosah.
  • Ultrarychlý gigabitový ethernet - čtveřice vestavěných gigabitových ethernetových portů zajišťuje vysoký kabelový výkon s reálnou rychlostí přenosů mezi WAN a LAN sítěmi až 500 Mb/s.
  • Sdílení souborů přes ReadyShare USB Storage - díky funkci ReadyShare poskytuje WNDR3700 rychlý přístup k externím USB diskům a snadné sdílení na nich uložených souborů. Stačí jednoduše připojit USB disk k routeru a ihned využívat rychlé čtení a zápis přes bezdrátový přístup z jakéhokoli přístroje v síti. Router podporuje řadu formátů systému souborů (např. FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3), stejně jako HTTP a FTP vzdálený přístup.
  • ReadyDLNA - certifikace DLNA garantuje využití routeru jako univerzálního Plug and Play (UPnP) media serveru, přístroj rovněž automaticky rozpoznává multimediální soubory na externím USB úložném zařízení.
  • Zabezpečení podnikové třídy - Netgear WNDR3700 obsahuje vysoce spolehlivé zabezpečení bezdrátového přístupu prostřednictvím funkce Wi-Fi Protected Access (WPA-Enterprise a WPA2-Enterprise). Takováto úroveň zabezpečení je standardem pro podnikovou třídu routerů. Díky funkci Push 'N' Connect lze router snadno a bezpečně připojit k dalším kompatibilním zařízením stisknutím jediného tlačítka. Lze vytvořit také další Wi-Fi podsítě, určené typicky pro dočasné připojení návštěvníků doma nebo v kanceláři, s omezeným přístupem k lokální síti.
  • Kontrola množství stažených dat - pomocí integrovaného nástroje pro monitoring využití širokopásmového připojení k internetu, resp. počítadla přenesených dat, mohou uživatelé nejen prohlížet podrobné denní, týdenní a měsíční statistiky množství stažených dat, ale také si nastavit automatické zobrazení oznámení v případě, že se přiblíží hranici měsíčního limitu stanoveného ISP. Zajistí si tak maximální využití internetového tarifu svého ISP.
  • Pokročilý Quality of Service - router využívá řadu pečlivě vyvinutých QoS algoritmů pro optimalizaci videopřenosů, které výrazně snižují ztrátovost paketů a umožňují bezproblémové streamování HD videa přes Wi-Fi. Podpora vysokého počtu současných připojení a pokročilého QoS s efektivním zpracováním datových paketů umožňuje také online hraní s nejvyšší úrovní komfortu.
  • Důraz na ekologii - prostřednictvím tří nastavitelných úrovní výkonu a dosahu bezdrátové části routeru lze snížit vysílací výkon až o 75 % oproti provozu na plný výkon. Další šetření energie zajišťuje gigabitový přepínač, který automatický přizpůsobuje spotřebu energie v závislosti na délce kabelu a vypíná nepoužívané porty. Pokud uživatel nepotřebuje dočasně využívat Wi-Fi připojení, lze celou bezdrátovou část routeru vypnout stisknutím speciálního tlačítka a snížit tak celkový výkon až o 30 %.

Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router WNDR3700 je již dostupný na vybraných světových trzích za doporučenou cenu 190 USD. Na českém trhu bude dostupný během listopadu letošního roku za předpokládanou doporučenou cenu 4 500 Kč.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.