facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Registrace .SK domény nyní bez omezení a až na 10 let

Dlouho očekávaný a několikrát odložený nový systém registrace a správy .SK domén přináší od 2.září 2017 řadu pozitivních změn. Pro Českou republiku a obecně země v Evropském hospodářském prostoru je nejpřínosnější ta změna, že s novými pravidly, spojenými s nasazením nového registračního systému, zmizela podmínka registrace .SK domén pouze se slovenským IČ a sídlem (případně bydlištěm u fyzických osob) na Slovensku.



Pro firmy a fyzické osoby mimo Slovensko se tak mění podstatný fakt, že se s novou registrací stanou skutečnými majiteli .SK domény. Doposud měly pouze dvě možnosti, a sice zřídit si dceřinou společnost nebo organizační složku na Slovensku, nebo využít služeb některého z registrátorů vedeného u SK-NIC, který jim doménu zaregistroval na svůj identifikátor a přenechal k užívání.

Změny v registraci .SK domény přináší zjednodušení životního cyklu domény, možnost registrace domény až na 10 let a kromě výše zmíněného odstranění omezení asi nejdůležitější nový systém s API pro registrátory. Odpadne nutnost uzavírání smluv a autorizace změn v papírové podobě, nyní je možno potvrdit změny pohodlně elektronickou cestou, což kromě zjednodušení administrativy přináší i finanční úsporu v podobě zrušení administrativního poplatku za změnu registrátora.

SK-NIC nyní spravuje více než 360 000 domén s .SK koncovkou, z toho FORPSI pro své české i slovenské zákazníky registruje přes 18 000 domén. Po ohlášeném výpadku při přechodu na nový systém je nyní již možné registrovat nebo prodloužit .SK doménu bez problémů. Aktuálně nejnižší cenu na českém trhu nabízí registrátor FORPSI, u kterého je možné zaregistrovat doménu za 199 Kč bez DPH.

 


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.