facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Red Hat přichází s novým open source řešením pro ukládání velkých objemů dat

Red Hat oznámil dostupnost nové verze softwarové platformy Red Hat Storage Server 3, která využívá open source souborový systém GlusterFS 3.6 a operační systém Red Hat Enterprise Linux 6. Podle Red Hatu je nová verze připravena zvládnout opravdu velké objemy dat až v řádu petabajtů.



Mezi hlavní vlastnosti nové verze Red Hat Storage Server 3 patří:

  • Navýšení počtu zařízení na jeden server z 36 na 60 i zvýšení počtu serverů v clusteru z 64 na 128. Je tak možné v rámci jednoho clusteru ukládat až 19 petabajtů.
  • Vylepšená ochrana dat v podobě práce se snímky svazků a komplexního monitoringu úložného clusteru pomocí standardních open source frameworků, jako je například Nagios a SNMP.
  • Podpora zásuvného modulu Hadoop File System, který umožňuje běh frameworku Apache Hadoop na serveru s datovým úložištěm. Navíc s možností integrace Apache Ambari pro správu a monitoring frameworku Hadoop a používaného úložiště.
  • Vyšší flexibilita volby hardware včetně podpory SSD. Významného rozšíření se dočkal seznam kompatibilního hardware (HCL).

Nový Red Hat Storage Server 3 se také může pochlubit významnou podporou ze strany velkých technologických dodavatelů včetně Cisco a HP.

John Gromala, produktový manažer pro HP servery k tomu uvedl: „Architektury pro ukládání dat se velmi rychle vyvíjí a přizpůsobují se exponenciální datové explozi. Nová verze platformy Red Hat Storage Server ve spojení se servery HP ProLiant přináší integrované řešení, které je primárně určené právě pro big data. Naše společné řešení nabízí dostatečný výkon pro růst úložné kapacity.“

Satinder Sethi, viceprezident Cisco pro řešení datových center dodal: „Cisco je nadšené možností spolupracovat s Red Hat a nabízet open source řešení softwarově definovaných úložišť pro platformu Splunk Enterprise. Díky spojení našich UCS serverů s platformou Red Hat Storage Server mohou zákazníci společnosti Splunk získat levné elastické řešení pro ukládání dat. Naši společní zákazníci mohou nyní zvýšit objem strojově generovaných dat, nad kterými lze provádět analýzy.“


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.