facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Ransomware Bad Rabbit ukázal potřebu centrální a automatizované správy aktualizací

Ransomware Bad RabbitSpolečnost GFI Software poukázala v souvislosti s nejnovějším ransomwarovým útokem Bad Rabbit na potřebu posílit centrální a automatizovanou správu aplikací v podnicích a organizacích. Současné ransomwarové útoky totiž dokáží využít slabin v nedostatečně zabezpečených aplikacích a neopatrného chování i jen jediného uživatele k tomu, aby zašifroval data v podnikových sítích. Připomeňme, že útok Bad Rabbit se maskoval jako standardní softwarová aktualizace Adobe Flash Player.



Aktuální útok ransomwaru nazvaného Bad Rabbit opět zasáhl velké množství organizací, kde požadoval výkupné. Do zařízení se škodlivý software dostal tak, že se maskoval za softwarovou aktualizaci rozšířeného nástroje Flash Player. Po spuštění aktualizace se ransomware dostal do uživatelských počítačů, jejichž data zašifroval.

„Není horší noční můrou pro každého IT administrátora než uživatel, kterému je dána možnost rozhodovat o softwarových aktualizacích,“ řekl Zdeněk Bínek zodpovědný za prodej řešení GFI Software v České republice a na Slovensku. „Proto vždy doporučujeme centralizovat a automatizovat softwarové aktualizace na všech počítačích a minimalizovat tak rizika napadení počítačové sítě na základě uživatelské neznalosti či omylu. Ve větších organizacích pak se navíc vyplatí proaktivní skenování zranitelností, které s pomocí falešných útoků testuje schopnost organizace čelit skutečným napadením.“


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.