facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 26. 3. 2008

Rallye závody pod dohledem

Monitorovací systém ONI sleduje pohyb a stav vozidel během závodu

Po lednové Jänner Rallye se na konci března naplno roztočí kolotoč Mistrovství České republiky v automobilových závodech. Nově budou povinně vybaveny všechny soutěžní vozy monitorovacím systémem ONI, který umožňuje sledovat pohyb a stav vozidel během celého závodu. Jeho dodavatelem je společnost NAM system, která jej poskytuje ve spolupráci s T-Mobile. Nejbližším motoristickým podnikem, na kterém bude systém nasazen do provozu, bude Valašská Rallye 28. a 29. března.



Monitorovací systém ONI společnosti NAM system byl letos Autoklubem ČR povinně zaveden poprvé, a to především z důvodu zvýšení bezpečnosti všech účastníků motoristických akcí. Jednotky umístěné v závodních speciálech umožňují rozpoznání a nahlášení neplánovaného zastavení či nehody během rychlostních zkoušek, a to včetně lokalizace každého automobilu. Zároveň dokáží archivovat historii pohybu a stavu závodních vozů během jednotlivých podniků rallye. Zařízení je majetkem Autoklubu ČR a soutěžícím je pro jednotlivé podniky rallye bezplatně zapůjčeno. Systém využívá výhradně datových přenosů T-Mobile GPRS/EDGE a Internet 4G. NAM system nabízí monitorovací systém ONI ve spolupráci s T-Mobile v rámci Partnerského programu. Ten sdružuje firmy, které vyvíjejí či vlastní služby poskytované koncovým uživatelům.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.