facebook LinkedIN LinkedIN - follow

QuTScloud

Víte, že i NAS může mít podobu cloudového řešení? Ano, může. Řešení společnosti QNAP nazvané QuTScloud umožňuje implementaci virtuálního NAS „zařízení“ na veřejných cloudových platformách i v podnikových datových centrech, kde může být hostován na hypervizorech (včetně oblíbených Linux KVM, Microsoft Hyper-V a VMware ESXi), ale také na fyzickém QNAP NAS zařízení (pomocí aplikace Virtualization Station).


Díky QuTScloud si mohou organizace zřídit virtuální NAS buď v rámci svých oblíbených cloudových služeb (Amazon, Azure, Google...), nebo ve svých lokálních datových centrech, aby tak získaly pokročilé funkce NAS bez nutnosti dalších investic do hardwaru. Kromě úspor v oblasti nákladů, energie a úložného prostoru, poskytuje QuTScloud efektivní řešení správy a sdílení dat pro podniky hledající soukromá a hybridní cloudová řešení.


QNAP

Řešení QuTScloud, které je k dispozici prostřednictvím licenčního předplatného, efektivně řeší typické problémy, kterým dnes podniky a organizace čelí v oblasti správy a sdílení dat, podpory hybridního režimu práce a optimalizace využití stávající infrastruktury:

  1. Jak efektivněji spravovat data ve více cloudech? Máme data uložená v různých cloudových platformách, a proto se musí uživatelé přihlašovat k různým platformám za účelem vyhledávání, nahrávání a stahování souborů, což je někdy zdlouhavé. Existuje způsob, jak centrálně spravovat, rychle přistupovat a snadno sdílet data z více cloudů?

  2. Jak můžeme zjednodušit nastavení VPN ve veřejných cloudových službách? Používání VPN, které pomáhá zajistit zabezpečení a soukromí dat, je obzvláště důležité pro vzdálené pracovníky při přístupu k firemním datům. Nastavení VPN u veřejných cloudů se však liší a vyžaduje, aby pracovníci IT trávili čas nastavením jednotlivých připojení.

  3. Potřebujeme, aby naši uživatelé měli přístup ke cloudovým datům stejně intuitivní jako přístup k lokálním datům. Vzhledem k tomu, jak roste spolupráce na dálku a sdílení souborů, potřebujeme způsob, jak přistupovat ke cloudovým souborům rychleji než pomocí webového prohlížeče a snadno zálohovat snímky do cloudového úložiště?

  4. Jak můžeme optimalizovat využití našich stávajících virtualizačních serverů? Virtualizační servery umožňují flexibilní alokaci výpočetních a úložných zdrojů. Je možné, aby místní hypervizoři hostovali operační systémy NAS? Mohli bychom tak snížit naše investice do hardwaru a požadavky na fyzický prostor a zároveň získat funkce NAS pro správu souborů a firemní aplikace.

QNAP

QuTScloud nabízí řešení, díky němuž je ukládání dat, sdílení souborů, vzdálený přístup a zálohování a konsolidace cloudových dat snadné, rychlé a ohleduplné k rozpočtu:

1. Snadná správa cloudového objektového úložiště

QuTScloud podporuje brány cloudového úložiště pro konsolidaci Amazon S3 a cloudových objektových úložišť kompatibilních s S3. Přenos dat mezi cloudy je rychlejší a správa kontejnerů cloudových úložišť je centralizovaná a zjednodušená. Ke cloudovému úložišti připojenému prostřednictvím bran cloudového úložiště lze přistupovat pomocí protokolů SMB, FTP, AFP, NFS, WebDAV, což zjednodušuje používání a sdílení cloudových dat.


QNAP

2. Usnadněte spolupráci mezi pracovišti pomocí VPN

Na rozdíl od složitých nastavení VPN, které vyžaduje většina cloudových platforem, poskytuje QuTScloud službu QVPN se snadno použitelným grafickým uživatelským rozhraním, které zjednodušuje nastavení VPN mezi pracovišti. Vzdálení uživatelé se mohou připojit ke QVPN a přistupovat do prostředí virtuální LAN na cloudové platformě přes QuTScloud pro zabezpečený přístup ke cloudovým datům a službám.


QNAP

3. Získejte přístup ke cloudovým datům přes standardní protokoly a zálohujte snímky do cloudu

Pro přístup ke cloudovému NASu QuTScloud jsou podporovány standardní protokoly (včetně CIFS/SMB, NFS, AFP a iSCSI). Webová aplikace File Station umožňuje jednoduše spravovat, procházet a sdílet soubory. QuTScloud také umožňuje zálohovat snímky lokálních QNAP NAS do cloudového úložiště (pomocí funkce Replika snímku) pro ochranu dat s kontrolou verze snímků.


QNAP

4. Maximalizujte využití hardwaru s virtuálními servery VMware

Podnikům, které využívají virtualizační servery VMware, umožňuje QuTScloud vybudování soukromých cloudů a získání pokročilých funkcí NAS bez nutnosti pořízení dalšího hardwaru. To pomáhá optimalizovat využití stávajícího hardwaru a nabízí větší pružnost zdrojů.