facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 26. 2. 2016

Průzkum Oracle ukazuje, že cloud už není vnímán jako bezpečnostní riziko

Oracle, cloudStudie, kterou zadala společnost Oracle, došla k závěru, že ve více než polovině podniků bude cloud do dvou let nasazen a používán ve vyspělé podobě. Vnímání rizik cloudu i další otázky spojené s přechodem na tuto technologii se postupně mění. Více než 90 % organizací pak uvádí, že cloudové technologie jim pomáhají v rychlejším zavádění inovací.



Dříve byla jako překážka pro nasazení cloudu tradičně uváděna bezpečnost. Dnes už v případě hybridního cloudu tato obava mizí a do popředí se dostávají spíš otázky správy více architektur IT a obavy z nedostatečné kapacity sítě.

Podle respondentů průzkumu je pro úspěšné nasazení privátního i hybridního cloudu klíčová podpora nejvyššího managementu firmy. Cloud není jen záležitostí IT, ale ovlivňuje i širší fungování podniku. V této souvislosti vzrůstá role ředitele IT (CIO), který má za úkol řídit více technologických architektur vedle sebe a efektivně komunikovat nasazení cloudu v rámci celé organizace.

„S tím, jak se cloudová řešení posouvají do fáze zralosti, se organizace stále méně strachují o bezpečnost a dostupnost dat. Cloud je naopak stále více vnímán jako změna k lepšímu,“ uvedl k výsledkům průzkumu Johan Doruiter z Oracle a dodal: „Namísto tradičních výhrad týkajících se bezpečnosti nastupují obavy spojené s provozem, jako je správa více architektur IT vedle sebe a otázka dostatečné šířky pásma. S postupem nasazování cloudu je stále důležitější mít konsolidovaný přehled o celé infrastruktuře a dokázat jednotně řídit prostředí veřejného, soukromého i hybridního cloudu.“


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.