facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 30. 10. 2006

Projekt Shared Medical Solutions na HOSPIMedica 2006

InterSystems644.jpgKonsorcium společností InterSystems, SMS a Medidata představilo na veletrhu HOSPIMedica nový projekt "Shared Medical Solutions", založený na rozšířené integrační platformě Ensemble firmy InterSystems. Další členové konsorcia – společnosti SMS a Medidata – přinášejí do projektu zkušenosti a know-how z oblasti českého zdravotnictví, které se vzájemně doplňují. Projekt Shared Medical Solutions řeší rostoucí potřebu komunikace mezi jednotlivými informačními systémy, které se podílejí na poskytování služeb zdravotnické péče a na řízení provozu zdravotnických zařízení.

Shared Medical Solutions přináší nový pohled na problematiku výměny dat v síti zdravotnických zařízení, do které mohou patřit kromě nemocnic a poliklinik i další instituce – služby první pomoci, praktičtí lékaři, samostatné laboratoře, zařízení následné péče, lékárny a prodejny zdravotnických prostředků apod. Mezi základní informační potřeby patří zejména výměna informací o pacientech, provozní komunikace mezi zdravotnickými zařízeními, řízení nákupu léků a zdravotnických prostředků a sběr manažerských informací. Projekt je vytvářen v souladu se současnými trendy v České republice, kdy vedle regionálního řízení veřejné zdravotní péče na úrovní krajů jako zřizovatelů vznikají privátní řetězce zdravotnických zařízení.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.