facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 12. 2009

Projekt Open Business Inteligence

Projekt má umožnit snadné, rychlé a levné využívání BI nástrojů

Tři členové profesního sdružení IT Cluster, společnosti K2 atmitec, NetDirect a NAM system, zahájili pod jeho hlavičkou vývoj ambiciózního projektu, jenž umožní snadné, rychlé a levné využívání BI nástrojů všem, kteří je potřebují, ale vzhledem k nemalým počátečním nákladům si je nemohou dovolit. Projekt s názvem Open Business Intelligence je součástí projektu Rozvoj IT Cluster 2009-2012, jehož celkové náklady na realizaci dosáhnou výše 125 mil. Kč. Projekt získal i podporu z fondů EU v celkové výši 80 mil. Kč.



Význam využívání nástrojů BI při analýze firemních dat v posledních letech významně stoupá. Důvodem je potřeba vyhodnocovat data s cílem zefektivnit firemní procesy v souvislosti se zvyšujícím se konkurenčním tlakem i nastalou hospodářskou krizí.

 

Problém využívání nástrojů BI malými a středními firmami však spočívá ve vysoké ceně implementací těchto nástrojů a systémové integraci s firemními zdroji dat pocházejícími například ze systémů CRM, ERP, B2B, B2C, knih jízd, evidence docházky, průzkumů trhu a dalších. Dalším problémem jsou vysoké pořizovací náklady související s nutností mít vysoce výkonný hardware, zejména při zpracování objemných dat.

 

Výstupem projektu Open Business Intelligence bude sofistikovaný aplikační software na bázi webového portálu, který bude umístěn na výkonných serverech v datovém centru, což umožní nízkonákladové využívání nástrojů BI formou SaaS (Software as a Service).


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.