facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 13. 12. 2011

Prazdroj nasadil tablety Panasonic Toughbook

Společnost Panasonic oznámila spolupráci se společností Plzeňský Prazdroj. Vzájemná spolupráce spočívá ve vybavení 200 specialistů rozvoje obchodu zodolněnými tablety Panasonic Toughbook CF-C1. Specialisté rozvoje obchodu Plzeňského Prazdroje jsou plně mobilní a jejich úkolem je být neustále v kontaktu s cca 40 tisíci zákazníky po celé ČR. Při každodenní práci v terénu využívali původně zařízení, které nebylo odolné a po třech letech i značně poruchové. Plzeňský Prazdroj tak přistoupil k hledání nového spolehlivého řešení. V létě se specialista rozvoje obchodu Plzeňského Prazdroje pohybuje převáženě v autě, v restauraci i na přímém slunci. V autě bývá tablet přes léto vystaven běžně teplotám přes 50 stupňů a v zimě je zase v promrzlém prostředí. Stejně tak je potřeba počítat s prašností, vlhkostí, musí snášet vibrace i občasné pády na zem např. ze sedačky spolujezdce.



S prací v terénu souvisí i dlouhá životnost baterií, možnost vyměnit baterie během práce, konektivita, také ergonomie. Například výborně je řešeno rozložení hmotnosti do středu dlaně, včetně pohodlného držáku. Místo klasického harddisku jsou přístroje osazeny SSD disky kvůli otřesům, ale ani klasický harddisk by nebyl problémem vzhledem k jeho uložení.

 

Každému specialistovi je generován plán aktivit na tři dny dopředu, který obsahuje různé druhy kontaktů se zákazníky, jejich frekvenci, údaje o historii a další. Ráno před výjezdem tak provádí synchronizace s centrálním serverem. Proto tablety Panasonic Toughbook CF C1 rovněž nabízejí standardní WiFi komunikaci, slot na SIM kartu pro 3G komunikaci a navíc jsou antény integrovány na obou stranách displeje zezadu, takže je nestíní ani pravák ani levák. Ze zkušenosti se oproti předchozímu řešení bezdrátová komunikace nesrovnatelně zlepšila, prakticky se odstranily chybné synchronizace, a tím se významně ušetřil čas IT oddělení.

 

Výměna proběhla hladce, díky tomu, že se jedná prakticky o „standardní“ notebook se standardním softwarovým vybavením. U nových edicí s Windows 7 je vše v jednom balíku, navíc se implementoval už jen program pro řízení synchronizace a přístup k e-mailu přes VPN.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.