facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 15. 1. 2007

Poptávka po plazmových panelech poroste

AmagasakiPDP703.jpgDíky očekávanému masivnímu nárůstu poptávky po plazmových televizorech hodlá společnost Matsushita Electric Industrial Co. Ltd vybudovat největší továrnu na výrobu plazmových panelů (PDP) na světě. Nový závod bude již pátou společnou továrnou s chemickým koncernem Toray Industries Inc. (Toray). Panasonic odhaduje pokračování prudkého růstu poptávky po plazmových televizorech v souvislosti s digitalizací televizního vysílání a zvláště rapidní nárůst poptávky po plazmách s velkou úhlopříčkou spojený s rozšířením televizního obsahu s vysokou kvalitou obrazu. Panasonic proto připravuje rozšíření portfolia nabízených plazmových televizorů o nové modely včetně právě odhaleného prototypu prvního plazmového televizoru s plným HD rozlišením 1080p v úhlopříčce "jen" 42 palců.

Panasonic očekává, že světový trh s plazmovými panely vzroste do roku 2010 až na 30 milionů kusů díky technologickým výhodám, které mají plazmové televizory oproti jiným plochým televizorům. Umožní to zejména výrobní a cenová efektivita spolu s vyšší kvalitou obrazu. Výstavba závodu, která si vyžádá investici zhruba 280 miliard jenů, by měla být zahájena v listopadu 2007 a rozběhnutí první fáze výroby je naplánováno na květen 2009.
Panasonic odhaduje, že s prudkým růstem poptávky po plazmových televizorech v souvislosti s digitalizací televizního vysílání, bude v roce 2010 plných 65 % z 200milionové světové poptávky po televizorech tvořit poptávka právě po plochých panelech. Rovněž očekává, že poptávka po velkých televizorech rapidně vzroste. Očekává se, že více než 30 procent světové poptávky po televizorech v roce 2010 bude činit poptávka po 37palcových nebo větších modelech. Další nárůst poptávky se očekává v Číně a dalších zemích BRIC, kde bude zavedeno digitální televizní vysílání. Zájem ovšem bude růst i na tradičně velkých trzích s televizory, jako jsou Spojené státy a Evropa.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.