facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 28. 2. 2014

Polygrafická společnost OTK GROUP využívá Infor M3

k optimalizaci výrobních procesů

Firma OR-NEXT implementovala ve společnosti OTK GROUP informační systém Infor M3. Společnost OTK GROUP, která je dodavatelem obalů a nápojových etiket, si od nového informačního systému slibuje především zlepšení výrobní efektivity a rychlejší reakci na požadavky zákazníků na velmi konkurenčním polygrafickém trhu. Konkrétně je o optimalizaci řazení výrobních zakázek a větší pružnost při plánování výroby.

OTK GROUP podniká na trhu, který vyžaduje rychlost a flexibilitu. Společnost musí plnit velmi rozmanité zakázky a především dodávat včas. Naprosto běžná jsou změnová řízení dle požadavků zákazníka i během výroby zakázky. Celý komplexní proces od vývoje přes výrobu až po expedici musí být přitom realizován efektivně, aby si firma udržela konkurenceschopnost.

„OTK GROUP je příkladem úspěšného využívání informačního systému k obchodním cílům a ke zvyšování konkurenceschopnosti podniku.“

 

Monika Vitásková, Channel Manager ve společnosti Infor Česká republika.
 

 
 

Řešení Infor M3 ve společnosti OTK Group v současnosti pokrývá oblasti financí, výroby, skladového hospodářství a logistiky. Manažeři výroby plánují výrobu a řazení zakázek na jednotlivých strojích pomocí systému Infor M3 ve spolupráci se speciální výrobní aplikací a na základě výrobních, nákupních a odbytových objednávek a informací o skladových zásobách. Systém jim pomáhá efektivněji rozvrhnout výrobu a vytvořit optimální fronty zakázek na strojích.

Systém dokáže zpracovat nejrůznější výrobní parametry a požadavky zákazníků na výrobu v řádu minut a pomáhá tak firmě se udržet na špici trhu v konkurenci s německými, polskými a ruskými tiskárnami. Výrobní výkony jsou kontrolovány na denní bázi, je možné identifikovat prostoje jak denně, tak v měsíčním průměru, lze kontrolovat čistou výrobu, spotřebu materiálu, naplněnost apod. Obchodníci mohou kalkulovat již v terénu a zadávat výrobní požadavky přímo do systému. Manažeři mají k dispozici přehledné a přesné reporty umožňující efektivnější řízení firmy.

„Velkou výhodou systému Infor M3 je produktový konfigurátor, který lze nastavit na jakýkoliv výrobní proces. S ohledem na vlastnosti výrobku a technologické možnosti tento konfigurátor automaticky generuje kompletní výrobní data, včetně výpočtu doby výroby a spotřeby materiálu.“

Miloš Kačer, IT manažer společnosti OTK GROUP


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.