facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 16. 5. 2008

Pokladní řešení i/2 POS v GM electronic

Společnost GM electronic začala využívat maloobchodní pokladní systém i/2 POS (Point of Sale) implementovaný firmou DATA-NORMS. V prodejnách GM electronic je díky pokladnám i/2 POS s integrovanými daty z centrály možné nejen nakoupit, ale i vyzvednout zboží objednané přes e-shop, zaplatit fakturu vystavenou centrálou nebo vyřídit reklamaci zboží. Každá transakce je okamžitě přenášena do centrály. Pokladny i/2 POS podporují komfortní a rychlé zpracování různých platebních prostředků (hotovost Kč, Euro, faktury vystavené přímo v POS, dobropisy, platební karty atd.) nebo jejich kombinaci včetně možností poskytnutí různých typů slev.



Základem maloobchodního řešení ve společnosti GM electronic je modulární pokladní systém s dotykovou obrazovkou i/2 POS a dále i/2 Retail Connector jako centrální aplikace pro výměnu dat mezi pokladnami a firemním ERP systémem. Každá jednotlivá pokladna i/2 POS je samostatnou pokladnou s vlastní databází, obsahující veškerá data nutná k prodeji. To znamená, že není nutné stálé online spojení s centrálou. Tato struktura umožňuje provoz pokladen nezávislý na centrálním Retail Connectoru, například při nenadálém výpadku sítě či pro prodej mimo běžné prodejny.

 

K hlavním přínosům nového řešení se řadí automatické přenosy číselníků a prodejních dat z poboček na centrálu včetně automatické integrace do firemního ERP systému. Pro optimalizaci nákupu a skladů na pobočkách je s výhodou využíván modul maximálních a minimálních skladových hladin, který s nákupem hlídá i doby dodání a minimální výši objednávek.

 

Celé pokladní řešení je centrálně řízeno a propojeno přes hlavní pokladní server na centrále s obchodními procesy a ostatními IT systémy celé společnosti. Díky vysoké parametrizovatelnosti celého systému – jak pokladního řešení i/2 POS, tak systému i/2 Retail nasazeného v centrále mohou být veškerá přání a individuální požadavky firmy GM electronic řešeny přímo na míru.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.