facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 7. 10. 2011

OR-CZ rozšiřuje spolupráci s VUT v Brně

v oblasti výuky řízení a managementu výroby

ORCZVUT200.jpgSoftwarová společnost OR-CZ tento týden rozšířila spolupráci s Fakultou podnikatelskou Vysokého učení technického v Brně. Fakulta již dříve využívala při výuce informační systém OR-SYSTEM. Obě strany se v nové smlouvě zavázaly ke spolupráci při předávání zkušeností v oblasti řízení průmyslových podniků, studentských stáží a závěrečných prací.

Smlouvu v úterý slavnostně podepsali generální ředitel OR-CZ Václav Mačát a proděkanka fakulty pro vědu a výzkum Mária Režňáková. Nová smlouva má podle vyjádření obou stran vést k dalšímu zlepšení výuky studentů v oborech úzce souvisejících s řízením výrobních procesů v podnicích.

„Systém společnosti OR-CZ tvoří v současnosti jádro předmětů zabývajících se řízením a managementem výroby. Studenti si v něm mohou na cvičeních a v případových studiích vyzkoušet práci s moduly ERP systému na vzorové sadě dat,“ říká vyučující a garantka těchto předmětů Zdeňka Vídecká. „Doufám, že v budoucnu budeme moci posílat naše studenty na stáže do OR-CZ,“ dodává.

Nová smlouva například umožňuje OR-CZ navrhovat témata a požadovat zpracování diplomových, bakalářských či semestrálních prací vycházejících z odborných potřeb firmy, či navrhovat své představy o náplni studia. Škole naopak dává právo požadovat provedení krátkodobých studentských praxí v sídle OR-CZ a na její náklady, možnost konzultovat vývojové trendy v oblasti uplatňování teoretických poznatků v oblasti řízení průmyslových podniků. Může rovněž o zpracování a přednesení vysoce specializovaných přednášek požádat firemní odborníky.

Společnost OR-CZ spolupracuje s podnikatelskou fakultou od roku 1993, kdy jí pro účely výuky dodala unixový server Texas instruments a podnikový informační systém Orfert. Postupně docházelo k rozšiřování spolupráce, přičemž v roce 2004 fakulta vybudovala speciální laboratoř, ve které jsou soustředěny veškeré systémy využívané při výuce procesního a projektového řízeni, a zejména pak podnikové informační systémy. OR-CZ spolupracuje i s VŠE, ČVUT Praha a Technickou univerzitou v Liberci. Fakulta podnikatelská ovšem jako jediná používá systém společnosti při výuce.

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.