facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 1. 3. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

OPPO se pouští do světa rozšířené reality a představuje brýle Air Glass 3

OPPO Air Glass 3Společnost OPPO představila na veletrhu MWC 2024 prototyp brýlí Air Glass 3, které integrují technologie rozšířené reality a umělé inteligence. Současně prezentovala vývoj technologie AI Motion, která přináší úžasné možnosti v oblasti snímání obrazu a videa, a přislíbila, že do produktů, které uvede na evropský trh v roce 2024, integruje nové funkce generativní umělé inteligence.



Díky schopnosti porozumět různým typům dat, včetně textu, obrázků, videa a zvuku, dokáže umělá inteligence (AI) zpracovávat a interpretovat stále složitější uživatelské scénáře. To představuje nový potenciál využití AI v zařízeních pro rozšířenou realitu (extended reality – XR).

Ovšem narozdíl od výrobců, jejichž zařízení pro XR vypadají jako brýle pro potápěče, si OPPO uvědomuje i důležitost ergonomie. Pokud totiž mají XR zařízení převzít roli osobního chytrého asistenta pro každodenní použití, musejí mít jak pokročilé funkce, tak i lehkou konstrukci. S touto vizí společnost OPPO představila prototyp brýlí Air Glass 3, aby prozkoumala možnosti využití AI založené na spolupráci mezi zařízeními pro XR a smartphony.

Brýle OPPO Air Glass 3 tak váží pouhých 50 gramů, jsou vybaveny vlnovodem z pryskyřice s indexem lomu 1,70 a mají více než 50% rovnoměrnost jasu displeje se špičkovým jasem přes 1 000 nitů. Tyto vlastnosti zajišťují, že brýle OPPO Air Glass 3 poskytují zážitek z nošení, který se blíží běžným brýlím.

Pro plnění role osobního asistenta spolupracují brýle OPPO Air Glass 3 se smartphonem. Brýle OPPO Air Glass 3 podporují obrazovou, hla­so­vou a dotykovou interakci. Uživatelům stačí lehce stisknout spán­ko­vou část Air Glass 3, aby aktivovali hlasového asistenta, kterého poskytuje aplikace Air Glass APP ve spárovaném smartphonu. Díky přístupu k vlastnímu modelu generativní AI (OPPO AndesGPT) pak mohou uživatelé provádět řadu úkolů za asistence AI.

OPPO Air Glass 3
OPPO Air Glass 3

AI Motion přináší nové možnosti v oblasti snímání obrazu a videa

Na letošním veletrhu MWC se společnost OPPO také připojila ke startupu AlpsenTek, který se zabývá senzory pohybu, a společnosti Qualcomm, aby představila společné řešení využívající technologie Hybrid Vision Sensing s novým algoritmem AI Motion. Technologie AI Motion dokáže provádět rozostření a interpolaci obrazu s vysokou snímkovou frekvencí pro použití ve vysokorychlostních kamerách na základě kombinace tradičních obrazových dat RBG a dat o pohybu EVS (Event Vision Sensing). Chytré telefony s technologií AI Motion nabízejí pokročilé možnosti řešení rozmazání obrazu a snímků a umožňují pořizovat zpomalená videa s rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 4K. Využití dat EVS pro přesné zarovnání pohybujících se objektů mezi snímky přitom zvyšuje dynamický rozsah i rozlišení. Tato technologická integrace otevírá zajímavé možnosti v oblasti snímání obrazu a videa a zvyšuje potenciál pro tvorbu kreativního obsahu.


 
  

- PR -

Jak využít AI ke zvýšení prodejů?

Promo Forecast AI je jedno z nejzajímavějších vlastních řešení firmy Sluno. Na základě dat z promočních prodejů dokáže pomocí umělé inteligence přesně určit, jaký produkt bude mít v nadcházejících akcích největší úspěch. Obchod­ní­kům i dodavatelům tak poskytuje plnou kontrolu nad celým procesem přípravy promocí od výběru zboží, stanovení ceny až po precizní analytiku na konci akce.

  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.