facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 7. 9. 2011

Odvolání šéfky Yahoo není překvapení

říká Allen Weiner ze společnosti Gartner

Carol Bartz byla z čela společnosti odvolána pouhých 75 dnů poté, co jí vedení vyslovilo důvěru v hlasování. Podle analytika společnosti Gartner Allena Weinera není její odvolání takový šok. Spekulovalo se o něm více jak rok. Zarážející je především jeho načasování a forma. Podle nepotvrzených informací jí rozhodnutí bylo sděleno po telefonu.

Řízení firmy se prozatím ujal finanční ředitel Timothy Morse. Vedení zároveň oznámilo vytvoření rady, která bude Morse podporovat dokud nebude jmenován nový ředitel.

Důvody odvolání Bartz jsou zatím záhadou. Pravděpodobně je však na vině neuspokojivá výkonnost firmy, která dále ztrácí svoji pozici mezi světovou internetovou špičkou. Ukazuje se, že nedávné partnerství Yahoo – Microsoft zatím nevede ke spokojenosti ani jedné strany. I pro odešlo v poslední době z Yahoo několik řídících pracovníků. Navíc hlavní projekty společnosti jako Cennected TV nebo zpravodajská platforma Livestand se vyvíjejí velmi pomalu, stejně jako její strategie na poli sociálních sítí.

Podle Weinera má Yahoo v posledních letech problém vytvořit vlastní identitu a účinně ji komunikovat svým zaměstnancům, partnerům a zákazníkům. Přestože má společnost v řadě oblastí dobré výsledky, chybí ji vůdce, který by ji přivedl do 21. století a úspěšně postavil proti drtivému tlaku Googlu.

„Morse není nic víc než krátkodobé řešení,” shrnuje na svém blogu Weiner s tím, že to Yahoo bude mít při hledání svého nového šéfa těžké.

Zdroj: blogs.gartner.com/allen_weiner

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.