facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 16. 10. 2012

Odborníci ze Silicon Valley vybrali nejslibnější české start-upy

Odborníci a investoři z podnikatelského inkubátoru US Market Access Center vybrali 8 českých start-upů, jejichž zástupci se budou moci zdarma zúčastnit intenzivního 3denního workshopu Silicon Valley Startup Camp. Desítku českých účastníků doplní inovativní projekty nominované partnery akce - Technologickým centrem Hradec Králové a odborným serverem TyInternety.cz. Silicon Valley Startup Camp (www.czechict.cz/startcamp) proběhne ve dnech 20.-22. října 2012 v Praze. Mezi mentory budou mj. představitelé US MAC - Alfredo Coppola, President & Executive Director a Chris Burry, Senior Vice President & Director. V programu kempu jsou nejen přednášky a školení, ale také individuální mentoring a tréninky správné prezentace investorům.



Kromě 10 zástupců tuzemských start-upů se kempu zúčastní také pětice reprezentantů středoevropských projektů. Na závěr všichni dostanou možnost prezentovat své projekty před 4 vybranými investory ze Silicon Valley a pokusit se je předsvědčit o kvalitě svého projektu a případně pro něj získat také investici. Nejlepší 3 společnosti získají 2měsíční pobyt v inkubátoru v Silicon Valley vč. bezplatného poradenství.

 

Mezi 18 českými projekty, jejichž zástupci byli vybráni, aby své projekty představili odborníkům z US MAC, byl nejlépe hodnocen Takeplace (Cloudové řešení pro kompletní správu eventů), který získal celkem 19 bodů. Druhý - se 17 body - skončil projekt Reservio (Jednoduchý on-line rezervační systém pro malé a středně velké firmy). O pomyslnou třetí pozici se se shodným ziskem 16 bodů podělily Caversoft (Software pro analýzu a vizualizaci proteinové struktury) a Telmed (Řešení pro domácí telemedicínu, asistenčních technologií a podporu seniorů).


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.