facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 19. 10. 2021 - Zdeněk Gric

Novým CEO společnosti Grit se stal Lubomír Veselý

Brněnská společnost Grit, jejíž cloudové nástroje využívá například Mall a Alza, má nového generálního ředitele. Od 1. října se jím stal dosavadní CSO Lubomír Veselý. Končící ředitel a spolumajitel Dalibor Damborský se přesouvá do představenstva. Lubomír Veselý nastoupil do Gritu v roce 2013 jako key account manager a postupně se vypracoval na pozici CSO (obchodního a marketingového ředitele). Od října letošního roku převezme roli CEO po spoluzakladateli firmy Daliboru Damborském, který se přesouvá do představenstva. V něm se bude věnovat širší strategii a rozvoji společnosti.



„Svůj odchod z pozice generálního ředitele vnímám jako přirozený posun firmy. Lubomír byl jako obchodní ředitel v úzkém kontaktu s klienty a trhem, a proto věřím, že Grit posune správným směrem. Obzvláště v dnešní době, kdy je trh s cloudovými nástroji velmi dynamický, jde o důležitý krok,“ popisuje odstupující ředitel Dalibor Damborský.

V roli CEO bude Lubomír Veselý zodpovědný za chod firmy, její výsledky a směřování. Své výsledky bude předkládat právě zmíněnému představenstvu. Vývojářská firma tímto krokem kompletně přechází z majitelské struktury na manažerskou.

Dalibor Damborský a Lubomír Veselý byli v roce 2019 hlavními strůjci rebrandingu společnosti z CCV Informační systémy na Grit. V rámci této změny se rozhodli společnost zaměřit na vývoj vlastních cloudových nástrojů místo implementace systémů od jiných výrobců. V současné době vyvíjí například nástroje pro elektronickou výměnu dokladů a příjem faktur pomocí umělé inteligence či systém pro řízení skladu.

„Mým hlavním cílem na pozici nového generálního ředitele bude dokončit již probíhající změnu společnosti. Míříme k tomu stát se zákaznicky orientovanou firmou a tvořit vlastní řešení pro automatizaci dodavatelsko-odběratelského řetězce. Dalším cílem pak bude rozšířit působení Gritu do dalších zemí Evropy,“ říká Lubomír Veselý.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.