facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Nový GFI LanGuard 12.5 poskytuje lepší přehled o aktuální situaci v síti

GFI SoftwareSpolečnost GFI Software uvedla novou verzi svého řešení GFI LanGuard 12.5, která přináší přehlednější uživatelské rozhraní, výkonnější skenování a reportování a také zapracování nejnovějších specifikací metodiky bezpečnosti PCI-DSS. Díky přehlednějšímu a výkonnějšímu reportování nová verze GFI LanGuard poskytuje administrátorům lepší přehled o aktuální situaci ve firemních sítích.



Nejnovější GFI LanGuard reaguje na růst zranitelností v podnikových sítích. Z informací postavených na údajích organizace The National Vulnerability Database totiž vyplývá, že například jen v roce 2018 bylo celkem zaznamenáno vloni 16 555 zranitelností, což je o 12,5 % více, než v roce 2017. Přitom již v roce 2017 došlo k více než zdvojnásobení počtu zranitelností oproti předchozímu roku. Proto je důležité mít k dispozici nástroj, který poskytuje možnost adekvátní reakce.

Právě takovým nástrojem je i GFI LanGuard, což je řešení pro automatizovanou správu aktualizací, skenování zranitelností na počítačích i mobilních zařízeních a auditování sítě a softwaru. Pro zvýšení bezpečnosti umožňuje vytvářet soupis prostředků každého zařízení v síti včetně tabletů a chytrých telefonů.

Nejnovější verze GFI LanGuard 12.5 řešení přináší:

  • vylepšené grafické prvky uživatelského rozhraní včetně aplikačních ikon a stavových údajů o okamžité úrovni hrozeb pro sítě v organizaci;
  • přehlednější a výkonnější reportování v rámci centrální konzole;
  • efektivnější skenování zranitelností včetně sítí s vypnutým zabezpečením NTLM;
  • reporty vyhovující nejnovějším specifikacím metodiky bezpečnosti platebních karet PCI-DSS.

„Malwarové útoky využívající nezáplatovaný software, ukončená podpora Windows 7 a obecně rostoucí počet zranitelností jsou všechno výzvy, se kterými se dnes setkávají IT administrátoři ve firmách a veřejných organizacích“ řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej GFI Software v ČR a na Slovensku. „Aby měli okamžitý přehled o spravovaných sítích, neustále vylepšujeme náš klíčový produkt v této oblasti – GFI LanGuard. Verze 12.5 přináší zvýšený důraz právě do oblasti reportingu a souladu se stále náročnějšími požadavky.“

Zdeněk Bínek
Zdeněk Bínek


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.