facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 12. 2. 2013

Novinky z portfolia Cisco Unified Access

sjednocují bezdrátovou a klasickou pevnou síťovou infrastrukturu

Společnost Cisco představila novinky v rámci řešení Cisco Unified Access, které umožňují výrazně zjednodušit správu sítí a vytvořit sjednocenou drátovou a bezdrátovou infrastrukturu. Dříve byly bezdrátové sítě řešeny jako samostatná infrastruktura kryjící se s drátovou sítí, což znamenalo dvojnásobnou složitost správy, zabezpečení a také další náklady. Udržování oddělených sítí a zejména implementace bezpečnostních politik pro mobilní zařízení a trend BYOD je v současnosti stále složitější. Společnost Cisco proto přináší řešení v podobě síťové architektury Unified Access. Cisco Unified Access umožňuje sloučení stávajících drátových, bezdrátových i VPN sítí do jedné, vysoce zabezpečené, infrastruktury s jednotnou bezpečnostní politikou a homogenní správou.



Pro řízení konvergovaného síťového provozu je využívána technologie Cisco Unified Access Data Plane (UADP) ASIC s podporou softwarově definovaných síťových služeb.

 

Pro vytvoření sjednocené sítě přináší Cisco sítový ekosystém s inteligentním řízením síťových vrstev, umožňující obsloužit rychle rostoucí počet koncových zařízení a aplikací.

  • Přepínač Cisco Catalyst 3850 zajišťuje sjednocení drátových a bezdrátových sítí do jedné fyzické infrastruktury s unifikovanou správou. Switch podporuje granulární hierarchickou QoS a díky IOS a ASIC umožňuje přehlednější a rychlejší dohled a řešení problémů. 
  • Cisco 5760 Wireless LAN Controller využívající Cisco IOS umožňuje obsloužit datový tok až 60 Gb/s při využití hierarchické QoS a podporuje centralizované nasazení a správu.
  • Cisco onePK – balík nástrojů (SDK) pro vývoj, automatizaci a komunikaci se síťovými prvky a technologiemi Cisco. V souladu se softwarovou strategií Cisco umožňuje programovatelnost sítí a potvrzuje tak snahu společnosti Cisco více se zaměřit na oblast softwaru a SDN.

 

Kromě samotné fyzické sítě jsou pro dosažení sjednocené infrastruktury důležitá jednotná pravidla s důrazem na centralizovanou kontextově orientovanou bezpečnostní politiku napříč všemi typy sítí (drátové, bezdrátové, VPN).

  • Cisco Identity Services Engine (ISE) – základní kámen pro tvorbu a správu centralizovaných politik napříč všemi typy sítí a koncovými zařízeními. Umožňuje administrátorům vytvořit jednu zjednodušenou bezpečnostní politiku pro více typů přihlašování a koncových zařízení. Nová verze Cisco ISE 1.2 přináší podporu integrace s předními průmyslovými řešeními pro správu mobilních zařízení, jako jsou Good, Airwatch, SAP nabo Mobile Iron Zenprise.

 

Třetím základním kamenem konvergované infrastruktury je jednotná správa. Ta by měla zajišťovat dohled z jednoho prostředí a vysoký výkon pro aplikace a služby napříč celou sítí. 

  • Cisco Prime Infrastructure 2.0 kompletně zastřešuje veškerou interakci mezi aplikacemi, službami a koncovými uživateli. Přináší automatizované postupy pro zjednodušení síťových operací a v nové verzi 2.0 je připravena na spolupráci s novými prvky infrastruktury Unified Access (včetně switchů Cisco Catalyst 3850 a controllerů Cisco 5760).

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.